2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Százmillió felett a telefonos segítségForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-09 11:18:24
Több mint 105 millió forint értékû adomány érkezett SMS-ek és telefonhívások formájában hétfõ éjfélig a 1749-es segélyvonalra.
Ez csaknem 535 ezer hívást, illetve SMS-t jelent, valamivel kevesebb, mint három hét alatt. Az összeget a májusban és júniusban pusztító viharok, esõzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére gyûjtik a hazai szolgáltatók.

Minden, május 19. óta a segélyvonalra érkezõ hívás és SMS 200 forintos összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül juttatják el a bajba jutottak megsegítésére. A Vöröskereszt a beérkezett adományokból elsõként tartós élelmiszereket, fertõtlenítõszereket juttat el az árvíz által leginkább sújtott települések számára. A késõbbiekben pedig a családok otthonainak újjáépítésében is részt vállal, építõanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával - áll a szolgáltatók közös keddi közleményében.

A medrükbõl kilépõ folyók áradása miatt jelenleg is több száz kilométeres szakaszon van árvízvédelmi készültség, emellett a Tisza is áradásnak indult. A segítségnyújtásra még mindig nagy szükség van, ezért a Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a 1749-es számra érkezõ hívásokat, illetve az "ARVIZ" vagy "ÁRVÍZ" szót tartalmazó SMS-eket. A szám mindhárom mobilszolgáltató hálózatából elérhetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!