2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A civilek segítségét kérik NógrádbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-09 11:56:05
Nógrád megye önkormányzata segítséget kér az árvízi károk enyhítéséhez a vállalkozásoktól, gazdasági társaságoktól, intézményektõl, önkormányzatok vezetõitõl, ...
képviselõitõl, valamint civil szervezetektõl és magánszemélyektõl. Pénzbeli adományt, munka és építõanyag-felajánlásokat is szívesen fogadnak.

Szabó Péter, a Nógrád megyei önkormányzat illetékese elmondta: a közgyûlés elnöke és a megyei fõjegyzõ - a hivatalosan már megtett lépéseken túl - az összes megyei közalkalmazottat személyes levélben kérte adakozásra. Az önkormányzat számlát is nyitott, a "Nógrád Megye árvízkárosultjainak megsegítéséért!" számlaszáma: 12031005-00156762-01600004.

A szeszélyes idõjárás és a hatalmas mennyiségû csapadék miatt a Zagyva és az Ipoly, továbbá több nógrádi patak is rekordmagasságú vizet hozva lépett ki a medrébõl, és számos nógrádi településen okozott komoly károkat. Annak ellenére, hogy több százan dolgoztak a gátakon, házak omlottak össze vagy károsodtak, megrongálódtak a közmûvek, utak és családokat, intézményeket kellett biztonságosabb helyre költöztetni, ellátásukról gondoskodni.

A helyreállítás elsõ felajánló közt volt olyan érdi vállalkozás, amely kilenc fõvel és saját teherautóval vállalt egy hétvégi önkéntes munkát, s olyan budapesti cég, amely több ezer kilogramm festékkel, vakolóanyaggal sietett a bajba jutottak megsegítésére Nógrádban - tette hozzá Szabó Péter.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!