2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A felsõközéposztály önzésének programjaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-09 12:20:06
A szegényebb rétegek lesznek az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének elszenvedõi - olvasható Gyurcsány Ferenc blogján. A volt miniszterelnök bejegyzése szerint az egykulcsos adó „be fog tenni” a keresõk többségének, de lesznek, akik duplán járnak rosszul.
A buszsofõrök, a vasutasok, a postások elveszítik jövedelmük hatodát, sõt a kisebb jövedelembõl az eddiginél több adót fognak fizetni - áll a bejegyzésben.

A blogbejegyzés szerint, aki eddig 75 ezer forintot keresett, az most elveszít 11 ezret. Aki 110-et, az 9 ezret veszít, akinek 150 a bruttó fizetése, az 6 ezerrel visz kevesebbet haza. De még az is rosszabbul jár, akinek jövedelme eléri a 200 ezret. Ellenben az, akinek félmillió a havi bére, annak 60 ezerrel több marad adó után, a kétmilliós fizetéssel rendelkezõknél pedig 430 ezerrel marad több. Ez a program a felsõközéposztály önzésének programja, a társadalmi szolidaritás felmondása - fogalmaz a szerzõ.

A bejegyzés szerint a miniszterelnök ezzel egyértelmûen nem váltotta be ígéretét, amely szerint azonnali radikális adócsökkentéssel fogja kezdeni a kormányzást. 2010 elején a Bajnai kormány nagyjából a nemzeti jövedelem egy százalékával csökkentette az szja terheket, amit a Fidesz kevesellt. A mostani szja-módosítás hatása azonban ennél kisebb lesz - olvasható Gyurcsány Ferenc blogján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!