2024. április 24. Szerda, György.
 
Újra áfamentesek lehetnek az adományokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-10 09:23:38
Az adományok áfájának eltörlése visszaadhatja a cégek jótékonykodási kedvét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerint. 2 éve kell áfát fizetni a cégeknek a tárgyi adományok után, ez most 25 százalék.
A segélyszervezet szerint emiatt körülbelül 40 százalékkal kevesebbet adakoznak a vállalatok.

Néhány hete fejezték be egy háznak a felújítását, a Sajó azonban mindent tönkretett benne. Borsodban több mint száz ház dõlt össze. Azoknak is sok mindenre lesz szüksége, akik nem váltak földönfutókká.

Tisztítószer, tartósélelmiszer. Gyorssegélyként 700 csomagot osztott szerdán ki három borsodi településen az Ökumenikus Szeretetszolgálat.

Ahogy kedden az RTL Híradóban bemutattuk, ezer paplant ajánlott fel egy a szegedi cég árvízkárosultaknak. A dolgozók ugyan ingyen varrnak, de a vállalkozásnak fizetnie kell, méghozzá az államnak. Például: ha egymillió forint értékû felajánlást tesz, azután 25 százalékot, vagyis 250 ezer forint áfát kell befizetnie.

A Máltai Szeretetszolgálatnál azt mondták: két éve, amikor ezt bevezették, jelentõsen csökkentek a céges adományok.

„40 százalékkal csökkent az adományok mértéke, és most az árvíz kapcsán rengeteg vállalat mondta, hogy nincs módja - fõleg kis és középvállalatok - befizetni az áfát, szívesen adományozna, de nincs pénze arra, hogy befizesse az áfát és a költségvetést is gazdagítsa ennek kapcsán” – mondta Gyõri Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezetõ alelnöke.

A miniszterelnök kedden bejelentette, hogy eltörlik az adományok utáni áfát. Kérdés, mikor születik errõl jogszabály, ugyanis ettõl függ, hogy a mostani adományok után kell-e majd fizetniük a cégeknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!