2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Óvszerosztás a dél-afrikai szállodákbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-10 11:23:21
A dél-afrikai Fokváros hoteljeinek tulajdonosai úgy döntöttek, hogy 160 ezer gumióvszer szétosztásával veszik ki részüket abból a programból, ...
amely egy millió, ingyenes kondommal akarja a biztonságossá tenni a szexet a foci VB idején.

Az Egészségügyi Minisztérium munkatársai már csaknem 100 dél-afrikai szállodában osztottak szét óvszereket, de a fokvárosi hoteltulajdonosok magukra vállalták az akciót. A kampány elsõdleges célja az AIDS-elleni küzdelem. Dél-Afrika HIV-pozitív betegek számát tekintve az egyik legsúlyosabb helyzetben lévõ ország a világban.

"Úgy véljük, az óvszer használatának egyik legjobb helye a hálószoba vagy a szállodai szoba " - mondta Kai Crooks-Chissano, az Üzleti Tanács AIDS-ügyekben felelõs program-igazgatója.

"Ezt többrõl szól, minthogy védeni akarjuk a vendégeinket, azt is üzenni akarjuk az embereknek, hogy felelõsséggel tartoznak" - mondta Sergio Dreyer, a Grand Daddy hotel egyik vezetõje.

A Dél-afrikai Köztársaság AIDS-ellenes szervezete a múlt héten azzal vádolta meg a FIFA-t, hogy megakadályozza a hozzáférést az óvszerekhez és az oktatási kiadványokhoz, a világbajnokság stadionjaiban és a szurkolói parkjaiban. A FIFA tagadta ezt.

Az ENSZ becslése szerint a 48 milliós lakosságból 5.7 millió HIV-fertõzött. Dél-Afrika büszkélkedhet a világ legnagyobb AIDS elleni gyógykezelési programjával jelenleg, miután kudarcot vallott az elmúlt években az életmentõ gyógyszerekkel kapcsolatos projekt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!