2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Súlyos pénzhiány a görög kórházakbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-16 14:53:13
A kórházak is súlyos válságba kerültek Görögországban. Az állami intézményeknek akkora adósságuk van, ...
hogy a beszállítók már nem adnak eszközöket. A helyzet életveszélyes az orvosok szerint.

Ráérõsen sétálgatnak az orvosok és az ápolók a szaloniki kórházban. Egyre kevesebb a munkájuk, mert egyre kevesebb eszköz áll a rendelkezésükre. Már tûre sincs mindenhol pénz, a laborok is csak félgõzzel üzemelnek. Ha elfogy valami, másik állami kórháztól próbálnak szerezni.

Egy orvos elmondta, hogy a napokban például majdnem meghalt egy beteg, mert órákat kellett várnia, mire beszereztek minden szükséges eszközt a mûtétéhez. Sok más operációt is elhalasztottak az utóbbi idõben szerte Görögországban.

Az egészségügyi minisztérium azt reméli, hogy sikerül megállapodnia a beszállítókkal, akiknek már 5,7-tized milliárd euróval tartoznak az intézmények. A kormányzat felajánlotta a kereskedõknek, hogy 350 millió eurót készpénzben kifizetnek nekik, a többit pedig államkötvényekben kapják meg. A beszállítók azonban nem lelkesednek az ötletért, hogy tovább hitelezzenek az államnak. A csõd szélén álló Görögország néhány hónapja kapott gigantikus hitelt az európai uniótól és a nemzetközi valutaalaptól. Ennek viszont az volt az ára, hogy jelentõsen lefaragják az állami kiadásokat, és így a kórházaknak is kevesebb pénz jut.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!