2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kérdéses támogatást vett fel az ÁSZ-elnök jelöltForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-17 11:07:51
15 millió forintnyi lakhatási támogatást vett fel Domokos László fideszes képviselõ úgy, hogy választókerületének közelében és Budapesten is van lakása.
A képviselõt jelölte a Fidesz az állam gazdálkodását felügyelõ Állami Számvevõszék elnökének 12 évre. A Lehet Más a Politika szerint rossz üzenet Domokos jelölése, a Fidesz frakció azonban kiállt képviselõje mellett.

Domokos László az elsõ Orbán kormány megalakulása óta, tehát 12 éve országgyûlési képviselõ. Havonta 115 ezer forint szállásköltség-térítést vett fel, ez 12 év alatt körülbelül 15 millió forintot jelent. A fideszes politikusnak Békéscsabán és Budapesten is van lakása. Domokos László viszont a Békéscsabától 40 kilométerre fekvõ Szarvas képviselõje, a politikus ezzel magyarázta a Blikknek, hogy miért jár neki a támogatás. A képviselõ ugyanakkor elismerte, hogy a pénzbõl nem bérelt ingatlant, azt mondta, rengeteget kell utaznia, költségei vannak, arra fordította.

Az RTL Híradó is megkereste Domokos Lászlót, de nekünk nem nyilatkozott.

A Lehet Más a Politika szerint súlyos hiba lenne olyan embert kinevezni az Állami Számvevõszék élére, aki - ahogyan õk mondják - "kreatív könyveléssel" károsította meg az adófizetõket.

"Domokos Lászlóról nem vagyunk meggyõzõdve, hogy erre alkalmas lenne, hogy betöltse ezt a szerepet, azt gondoljuk, hogy egy rossz üzenet egy ilyen terhelt embert jelölni egy ilyen nagyon fontos és független intézménynek a vezetõ tisztségére" - mondta Scheiring Gábor, LMP-s képviselõ.

A Fidesz szerda délután közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy Domokos László lakóhelye nem választókörzetében van, ezért megilleti õt a lakhatási támogatás, és a Fidesz frakciója kiáll a képviselõ mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!