2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Õrzik a népi kultúrátForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-06-20 21:51:15
Színvonalas, változatos mûsort adott a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör június 19-én este a szeghalmi Mûvelõdési Házban. A befolyt összeget eszközökre, és technikai fejlesztésre fordítják majd.

A belépés ugyanis díjmentes volt, ám támogatói jegyeket vásárolhattak mindazok, akik segíteni szeretnék a fiatalokból álló népdalkör tevékenységét. Cserébe egy rendkívül jól megszervezett, és dinamikus elõadást láthatott, hallhatott a nagyérdemû. A citerákon kívül megszólalt a doromb, a tekerõlant, és egy-egy cigánydalnál a gitár, a kanna, és a kanál is. A felcsendülõ népdalokról, és a népi hangszerekrõl az együttes egyik tagja, Nagy László, aki egyébként a szeghalmi Sárréti Múzeum igazgatója, érdekes ismertetõt olvasott fel a jelenlévõknek. A mûsort szatmári, szilágysági és dél-alföldi táncok tették színesebbé. A táncok koreográfiájában szintén az egyik tag, Bagdi Sára közremûködött. A Nagy András Balázs által vezetett népdalkörre a közeljövõben még sok fellépés vár, hiszen egyre több rendezvényre hívják õket a környékbeli településeken.

 

A mûsorban felléptek: Nagy András Balázs (a népdalkör vezetõje), Szabó Péter, Bereczki Zoltán, Nagy László, Dézsi Attila, Parais Adrienn, Bucsi Bernadett, Nagy Ildikó, Csikós Anett, Bucsi Éva, és Bagdi Sára.

 

A Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkörrõl további információkat tudhatnak meg: www.csokmoifono.eoldal.hu

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: Evettke (2010-06-23 14:12:06)

Jó hallani, olvasni ilyen témájú cikkeket. -Fiatalok õrzik a népi hagyományt, gratulálok a szervezõknek!

Kár, hogy helyben nem szerveztek még ilyen elõadást, vagy talán nincs akkora helyiség mint a szeghalmi Mûvelõdési Ház? Legalább teltház fogadta a fellépésüket? Csökmõn is biztosan megnéznék õket több százan, remélem eljön az idõ, amikor itt is bemutatkoznak.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!