2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Beviharzott a nyár a horvátokhozForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-22 09:49:11
Heves viharokkal, felhõszakadással és forgószéllel érkezett a meteorológiai nyár Horvátországba - írják a keddi horvát lapok.
A helyi tudósítások szerint Dalmácia déli részén, Ragúzában (Dubrovnik) és környékén hétfõ délután annyi esõ esett, hogy az óvárosban majdnem térdig érõ vízben kellett gázolniuk az embereknek. A meteorológusok adatai szerint négyzetméterenként 35 liter csapadék hullott. A világhírû erõd fõutcáján, a Stradunon órákon át hömpölygött a víz. A tûzoltókat sok helyre riasztották, hogy szivattyúzzák ki a vizet az elöntött boltokból, éttermekbõl és pincékbõl.

A felhõszakadás áradásokat okozott több tengerparti városban, köztük Trauban (Trogir), valamint az ország észak-nyugati részén , például Kaproncán (Koprivnica) és az észak-keleti részén is, Eszéken (Osijek). A tengerpart menti autópályán valamint fõutakon lelassult a közlekedés a rendkívül erõs szél miatt. Van, ahol megtiltották a teherautók és emeletes buszok közlekedését is emiatt, illetve sebességkorlátozást léptettek életbe.

A fõváros, Zágráb sem úszta meg vihar nélkül. Ott is rengeteg esõ esett. Az erõs szél pedig faágakat tépett le, és fákat is kicsavart. Több autó is megsérült az ítéletidõben. Máshol a rendkívül viharos szél megbontotta a házak homlokzatát. Horvátország egyes részein pedig jégesõ pusztított, sok helyen elverte a zöldség és gyümölcstermést.

A szakemberek szerint kedden lassan javul majd az idõjárás Horvátországban. De továbbra is esõkre, szélre és zivatarokra kell számítani az országban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!