2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Az esõ a vasutat sem kímélteForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-22 11:16:38
Újabb problémákat okozott az esõ a vonatközlekedésben hétfõn. A víz elmosta a vasúti töltést Szakály-Hõgyész és Kurd között csaknem 40 méter hosszúságban.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon Szakály-Hõgyész és Kurd között elmosta a víz a vasúti töltést, csaknem 40 méter hosszúságban.

Hogy biztonságosan el tudják szállítani a Budapestrõl Pécsre, illetve a Pécsrõl Budapestre közlekedõ InterCity és nemzetközi vonatok utasait Sárbogárd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Szakály-Hõgyész állomáson túl a személyvonattal utazóknak Pincehelyen kell leszállniuk és onnan vonatpótló autóbusszal mehetnek tovább Dombóvárig. Dombóvárról vissza, Döbrököz állomásra vonattal tudják elszállítani az utasokat. Ugyanakkor Dúzs, Csibrák megállóhelyekre és Kurd állomásra erre nincs lehetõség. Ugyanez a helyzet a Pécs felõl személyvonattal utazni szándékozóknak. Dombóvártól Döbröközig személyvonattal, ha pedig tovább kívánnak utazni, akkor Dombóvár-Pincehely közötti szakaszon vonatpótló autóbusszal, Pincehelyrõl vonatokkal juttatják el az utasokat Szakály-Hõgyész irányába.

Közben Nógrádszakál és Ipolytarnóc között változatlan maradt a helyzet. A délelõtti esõzések miatt még mindig nem tudnak közlekedni a szerelvények Szécsény és Nógrádszakál között, így ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezek a jármûvek azonban Ipolytarnóc felé egyáltalán nem tudnak közlekedni, mert a közutat is - csak úgy, mint a vasúti pályát - megrongálta az esõ.

Szintén autóbuszra kell átszállni az utasoknak Karád és Mernye, Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely, Sajóecseg és Tornanádaska, valamint Nógrádkövesd és Balassagyarmat között, ami 10-15 perceseket jelent.

A löszfal állapota miatt ugyancsak vonatpótló autóbuszra kell szállni több napon keresztül Csajág és Balatonkenese között - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfõ délutáni közleményében a MÁVINFORM.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!