2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
80 gyerek életét sodorta veszélybe a vízForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-23 09:44:25
A Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben percek alatt félméteres lett a víz a gyerektábor házainál. 80 általános iskolás diák és 11 tanár került életveszélybe, de mindannyian biztonságban vannak már.

A padok és az asztalok tetején állva várták tanárok 80 gyerekkel együtt, hogy kimentsék õket. A esõ összegyûlt az erdõben és lezúdult, egyenesen a gyerektáborra. A víz szintje folyamatosan emelkedett, a táborozók életveszélybe kerültek. Elõször a gyereket mentették ki, a csomagok ottmaradtak.

Többen önként jelentkeztek, hogy visszamennek és elkezdik a csomagokat összegyûjteni. De ezt már nem tudták befejezni, mert a végére annyira életveszélyessé vált a helyzet, és a bent maradt embereket egy traktorral tudták csak kimenekíteni.

Az ott maradt holmikat kedden a rendõrök és a katasztrófavédelem szakemberek hozták ki a táborból. Kedden már biztonságban, az egyik szekszárdi általános iskolában táborozott tovább a gyerekek egy része. Többségüket hazavitték ugyanis a szülõk, akik maradtak, azok úgy próbálják feldogozni a történteket, hogy lerajzolják, mi történt a táborban. A tanárok azt mondják: nagy szerencséjük volt, hogy tudtak segítséget hívni. A táborban nincs ugyanis térerõ, a vezetékes telefonkapcsolat pedig kora este, miután kimenekítették õket, megszakadt.

A víz ereje akkora volt, hogy még a másfél méteres kerítést is kidöntötte. A táborból keddre kifolyt a víz. Az étkezõben, a szobákban és az udvaron is sarat illetve faágakat hagyott maga után az áradat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!