2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Családokat szakított szét a vízForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-23 10:09:03
Több száz család nem tudott visszaköltözni a házába az árvíz, vagy a viharok pusztítása után országszerte.
A kárfelmérés folyamatos, az adatok még nem véglegesek. Egyelõre nem tudni, hogy milyen segítséget kapnak azok, akik mindenüket elveszítették.

A mennyezet is beszakadt a múlt heti viharban. A dombegyházi család házát ezért életveszélyesnek nyilvánították. Biztosításuk nincs.

Zsákba kerülnek a ruhák, költözniük kell. Csak az apa és a fiúk pakolnak, mert az anya és a 9 éves kislány már Szegedre költözött, rokonokhoz. Oda mindannyian nem mehettek, a fiúk a helyi öregek otthonában kaptak átmeneti menedéket. A család eddig is nehezen élt, a villanyt most akarták bevezetni a házba.

„Egy év után lett volna végre villanyunk. Most meg még ez is. Nem tudom, mennyit kéne még kibírnunk” – mondta Süli József.

Süliéken kívül több száz család került hasonló helyzetbe az elmúlt hetekben az árvízek, viharok pusztítása miatt. A károkat folyamatosan összesítik. A múlt szerdai a legfrissebb adat. Addig több mint 300 ház dõlt össze az országban és 1300 ember nem költözhetett vissza az otthonába. A kormány segítséget ígért, egyebek mellett uniós támogatásból. Azt kedden még nem tudták megmondani, hogy a károsultak közül ki, mikor és hogyan kaphat támogatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!