2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Levágták 2 ujját egy arab férfinak BudapestenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-28 12:35:17
Származása miatt támadták meg az utcán - ezt állítja egy iraki fiatalember. Az eset múlt szombat éjjel történt Budapesten, egy szórakozóhely elõtt.
A támadásban a fiú súlyosan megsérült, három ujját vágták meg egy késsel. A dulakodásban egy másik férfi is megsérült. A rendõrség gyanúsítottként hallgatta ki az arab fiatalembert, mert szerintük õ vette elõ a kést.

Nem tudja visszatartani a könnyeit Musztafa. A 27 éves iraki fiatalember 3 éve él Magyarországon, hazájában üldözték, ezért kapott itt menedékjogot.

Néhány szót beszél magyarul, ezért azt is értette, amit a támadók mondtak neki. Egy belvárosi szórakozóhelyrõl jött ki levegõzni a barátjával, amikor állítása szerint három magyar fiatalember beléjük kötött.

Abdul Musztafa azt mondja, a magyarok trágár szavakkal szidalmazták õket, és rasszista megjegyzéseket tettek rájuk. Például, hogy mocskos arabok, takarodjatok haza.

A vitából dulakodás lett, és egy kés is elõkerült. Musztafa szerint az egyik magyar vette elõ. A keze akkor sérült meg, amikor ki akarta csavarni a kést a támadó kezébõl. A kisujja egyik ujjpercét elveszítette, a gyûrûsujját a kórházban visszavarrták, de megsérült a középsõ ujja is.

A férfi egy büfében dolgozik, most legalább két hónapra kiesik a munkából. Az iraki fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki a rendõrök.

„Meg lett gyanúsítva azzal, hogy õ vette elõ kést, és õ sértette meg a támadóját. Nyilván ezt majd a nyomozás fogja kideríteni, hogy ki mond igazat” – mondta Gyõzõ Gábor, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje.

Azt nem tudni, hogy a magyar férfit gyanúsítják-e valamivel. Kerestük a rendõrséget, hétfõre ígértek tájékoztatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!