2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újabb csapás a földönfutó árvízkárosultaknakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-28 13:12:59
Nagy felháborodást keltett néhány árvízkárosultnak kiküldött határozat az árvíz sújtotta Felsõzsolcán, ahol 170 ház vált lakhatatlanná.
Az érintettek szerint nem elég az õket ért sokk, az önkormányzat arra szólította fel õket, hogy haladéktalanul bontsák el életveszélyessé vált házukat, máskülönben akár 500 ezer forintra is büntethetik õket. A helyi jegyzõ kevésbé szigorúan értelmezi a saját határozatát.

„Bontási kötelezettségének teljesítését jelen határozat kézhezvételét követõen haladéktalanul kezdje meg” – idézett a határozatból Bordás László, akinek összedõlt a háza. Azonnal neki is kezdett a munkának, nehogy kiszabják rá a jegyzõ által aláírt okiratban szereplõ félmilliós bírságot. A jegyzõ szerint azonban nem kell félni, a haladéktalanul nem számít határidõnek.

„Ebben határidõt nem határoztunk meg, hogy neki meddig kell elbontania. Az lett meghatározva, hogy amennyiben ez megtörténik, akkor ezt 10 napon belül jelentse be” – mondta Sáhó Zoltánné jegyzõ.

Az RTL Híradó által megkérdezett jogászok szerint azonban a haladéktalanul azt jelenti: azonnal. A levelet az érintettek is így értelmezték.

„Tíz napon belül le kell bontanom és saját költségemen el kell szállíttatnom az egész házat, törmeléket. Csak azt nem tudom, hogy mibõl fogom ezt csinálni” – mondta Bordás László.

Pénz ugyanis nincs, a bontás viszont sokba kerül. Kõmûves Krisztiánnak is összedõlt a háza, pontosan tudja, mennyibe kerül a bontás.

„Megtervezte az építész, nagyságrendileg olyan 800 ezer forintba kerül az, hogy lebontsam az elsõ két szobát. Ez csak a bontási munka” – mondta Kõmûves Krisztián.

A polgármesteri hivatalban azt mondták, hogy a házak lebontására és a törmelék elszállítására 40 millió forint támogatást kért az önkormányzat. Az igényrõl várhatóan június 30-án dönt a kormány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!