2024. április 24. Szerda, György.
 
Helyreállításra költenék a tûzijáték árátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-28 14:28:30
Már 200 ezernél is többen csatlakoztak egy ismert közösségi portálon ahhoz a kezdeményezéshez, ...
hogy ne legyen tûzijáték augusztus 20-án, a pénzt inkább kapják meg az árvízkárosultak. A kormány is jelezte már korábban, hogy tárgyalnak a kérdésrõl és jövõ heti ülésükön döntenek.

Meghaladta a 210 ezret az egyik ismert közösségi portálon azoknak a száma, akik lemondanának az augusztus 20-i tûzijáték élményérõl az árvízkárosultak javára. A kezdeményezéshez csatlakozók száma folyamatosan nõ, vasárnap délután 210.873 tagot számlált az erre létrehozott klub.

Nagy Anna kormányszóvivõ a Független Hírügynökségnek korában azt mondta, hogy a kormány is a civilektõl értesült errõl a kezdeményezésrõl és a jövõ heti kormányülésen megfontolják, hogy mi legyen a tûzijátékkal. A rendezvényre korábban 200 millió forint körüli összeget költöttek, most a kormány 80-100 millió közötti költséget tervezett.

Közben egy szombathelyi vállalkozás felajánlotta, hogy ingyen lebonyolítja a fõvárosi tûzijátékot. Így lenne légi látványosság és az eredetileg arra szánt összeg is eljuthatna az árvízkárosultakhoz.

Vannak olyan városok, ahol már bejelentették, hogy nem lesz tûzijáték idén. Így például Gyõrben, ahol az arra szánt egymillió forintból a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli árvíz sújtotta Bõnyt és Mezõörsöt támogatják. Miskolcon is elmarad a rendezvény, igaz ott azért, mert a korábbi árvízi védekezés sokba került a városnak. Debrecenben egyelõre kivárnak és a fõvárosi döntéstõl teszik függõvé, hogy megrendezik-e a tûzijátékot.Nagy Anna azt mondta, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben döntenek az augusztus 20-i tûzijátékról, ám a kormány döntése bátorítás is lehet a helyhatóságoknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!