2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Mit rejt a miniszterek pénztárcája?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-30 10:39:51
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján megjelent vagyonnyilatkozata szerint három szentendrei lakása és több mint 100 millió forintos megtakarítása van Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek.
A nemzeti erõforrásokért felelõs tárcát irányító Réthelyi Miklós két kisebb budai lakása mellett egy Opel Astráról és 12,6 milliós hiteltartozásról írt vagyonnyilatkozatában.

A parlamenti képviselõ miniszterek után ketten a nem képviselõ tárcavezetõk közül is közzétették vagyonnyilatkozatukat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján. Pótlólag Pintér Sándor belügy-, Réthelyi Miklós nemzeti erõforrás-, Martonyi János külügy- és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztereknek kell nyilatkozniuk. A tárca honlapjára eddig Fellegi Tamás és Réthelyi Miklós nyilatkozata került fel.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter egy 215 négyzetméteres szentendrei családi ház felének tulajdonjogával rendelkezik 1993-óta. Szintén Szentendrén egy 83 négyzetméteres lakás és egy 88 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa felerészben, ezeket 2001-ben vásárolta. Van még egy 2007-es Volvo S80-as autója.

A korábbi nagyvállalkozónak 44,8 milliós biztosítása van forintban, illetve 570 ezret fizet évente életbiztosításra, ezeken kívül van két eurós biztosítása is, az egyik 387 ezer euró, nagyjából 111 millió forint, a másik 7000 eurós, azaz körülbelül 2 millió forint értékû. A miniszternek összesen 8,7 millió forintos tartozása van forintban és devizában. Fellegi Tamás vagyonnyilatkozatában a Smart-A Tanácsadó Bt. 50 százalékos tulajdonrésze szerepel.

A nemzeti erõforrás miniszter Réthelyi Miklós egy II. kerületi, 46 négyzetméteres és egy 39 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben. Negyedrészben tulajdonosa továbbá egy 120 négyzetméteres keszthelyi nyaralónak. A miniszternek egy kilenc éves Opel Astrája van. Összesen 12,6 millió forint hitelt törleszt forintban és devizában. Megtakarítása a nyilatkozat szerint nincs. Réthelyi Miklós a miniszteri fizetésén kívül a Magyar Tudományos Akadémiától doktori honoráriumként havi bruttó 90 ezer forintot visz haza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!