2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Beindultak a nyári leárazásokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-30 11:21:40
Két hónappal korábban kezdtek akciózni a ruhaüzletek országszerte, mert a hûvös tavaszi és kora nyári hónapok miatt rajtuk maradt a nyári kollekció nagy része.
Majdnem minden üzletben fele annyiért lehet most ruhát, cipõt és fürdõruhát venni, mint egy hete.

Sale, rebajas, soldes, leárazás. Minden nyelven vásárlásra hívogatnak a ruházati üzletek. Az egyik budapesti bevásárlóközpontban majdnem az összes bolt féláron kínálja áruit, de találkozni akár 70 százalékos árleszállítással is.

„Korábban jöttek be a szezonális termékeink, és akkor egy kicsit korábban is tudtuk indítani az akciózást” – mondta Faragó Lászlóné üzletvezetõ.

Az akciózás csak részben lendít a forgalmon, kell hozzá a jó idõ is. Volt, akit nem is érdekelt az árleszállítás.

„Nyaralás elõtt feltétlen szükséges egy-két dolgot beszerezni, fürdõruhákat, nyári ruhákat, nem a leárazások miatt jöttünk most” – mondta egy vásárló.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség adatai szerint 2007 óta folyamatosan csökken a kiskereskedõk forgalma, és az akciókkal csak a vásárlók egy részét tudták megtartani. Három év alatt már több ezer ruházati üzlet ment csõdbe.

„Bizonyára akad olyan kereskedõ, aki 2007-ben kitette a leárazás táblát, és azóta is ott van, hiszen a kereskedõk arra kényszerülnek, hogy amikor csökken a vásárlóerõ, kevesebb vásárló megy be az üzletbe, akkor folyamatosan próbálják becsalogatni õket a boltba” – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára.

A fogyasztóvédõk arra figyelmeztetnek, hogy a leárazott termékekre is ugyanúgy vonatkozik a garancia, így reklamálni az akciós árukkal is lehet, a kereskedõk nem mondhatják azt, hogy azokat nem lehet visszavinni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!