2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Lecsaptak az uzsorás rokonságraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-01 11:26:29
Uzsorások rokonaira csaptak le a kommandósok kedden Heves megyében, mivel a rokonság többször is megfenyegette a tarnabodi uzsorások ellen valló helyieket, ...
hogy vonják vissza vallomásukat. Elfogásakor az egyik gyanúsított felesége a rendõröket is életveszélyesen megfenyegette. A hajnali akcióban négy embert fogtak el.


Hajnalban érkeztek a kommandósok Tarnabodra. A házakat óvatosan közelítették meg, mivel a gyanúsítottak már több embert is életveszélyesen megfenyegettek.

Egy emberre több mint tíz rendõr jutott. A férfiakat a földre fektették, megbilincselték majd külön rendõrautókba ültették. Az uzsorások rokonait azért fogták el a kommandósok, mert kiderült, hogy a faluban több embert is megfenyegettek, hogy vonják vissza a vallomásukat. A település polgármestere szerint a falubeliek közül egyre többen tesznek vallomást a rendõrségen.

„Az emberek, akik évek óta voltak ilyen hasonló szorított szituációban, megnyíltak a hatóságoknak, úgyhogy ezek az emberek gyakorlatilag együttmûködnek a rendõrséggel” – mondta Petõ Zoltán polgármester.

A kommandósok májusban kapták el a két helyi uzsorást, akik hónapok óta rettegésben tartották a falut. Kölcsönöket adtak, majd ezek többszörösét követelték vissza. Azokat, pedig akik nem tudtak fizetni, halálosan megfenyegették.

A házkutatás közben az egyik szekrényrõl még egy szamurájkard is elõkerült. Az egyik uzsorás felesége – akit szintén õrizetbe vettek –még a rendõröket is életveszélyesen megfenyegette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!