2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Szlovákia a V4-ek soros elnökeForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-01 12:20:22
A Visegrádi Csoport magyar elnöksége június 30-ával, azaz szerdával véget ért, a következõ egy évre Szlovákia veszi át a posztot.

Szlovákia veszi át csütörtöktõl a V4-ek elnökségét. Szerdán ugyanis véget ért Magyarország soros elnöksége a Visegrádi Csoportban - közölte a Külügyminisztérium.

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége június 30-ával, azaz szerdával véget ért, a következõ egy évre Szlovákia veszi át a posztot - közölte a Külügyminisztérium. A magyar elnökség alatt a négy közép-európai ország szorosan együttmûködött, és sikeresen megvalósították a 2009-2010-es elnökségi programot a külpolitika, illetve az Unió ágazati politikájának területén.

A tárca közleménye szerint az új szlovák V4 elnökségi programot várhatóan a közelgõ magyarországi miniszterelnöki csúcstalálkozón fogadják majd el. A program mottója: "Hatékony Visegrád - folytonosság, kohézió, szolidaritás és tudatosítás". A szlovák elnökségi program fõ prioritásai a V4 regionális együttmûködés további erõsítésére irányulnak, különös tekintettel olyan kulcsterületeken, mint az energiabiztonság, infrastruktúra-fejlesztés, gazdasági együttmûködés, a roma lakosság társadalmi integrációja, valamint az 1991. február 15-én alapított Visegrádi Csoport huszadik évfordulója alkalmából közös V4-es események támogatása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!