2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Új lakásprogram: szocpol nem lesz, de emelik az állami támogatástForrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-07-02 17:06:45
Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár tájékoztatása szerint szeptemberben kerülhet a kormány elé és jövõre indulhat a tízéves lakáspolitikai program - írja a Napi Gazdaság.

Ezzel párhuzamosan a lakástakarékpénztárakról szóló törvény is változik. A tervek szerint össze lehet majd vonni az egyes családtagok számláit, a pénztári tõke kihelyezhetõségi plafonját 15%-ról 75%-ra emelik, illetve vizsgálják, miként lehetne a lakás-takarékpénztári befizetések állami támogatásának értékállóságát biztosítani.

A támogatás 72 ezer forintos mértékét legutóbb egy évtizede indexálták, a kormány a ciklus közepéig ezt 100 ezer forint fölé emelné.

Várhatóan nem állítják vissza a korábbi szocpolrendszert.

A bajba jutott jelzálogadósokat kisegítõ eszközkezelõ alap elsõ körben arra tesz kísérletet, hogy visszaállítsa a banki hitelt. Amennyiben ez nem sikerül, meg kell állapodni abban, hogy mekkora veszteséget vállal a bank és mennyit az állam. Az eszközkezelõ nem segít mindenkin: senki sem gondolhatja azt, hogy az állam minden körülmények között kihúzza a bajból, amibe túlzott, ésszerûtlen kockázatvállalással keveredett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!