2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Karrierhoroszkóp december 1-tõl 7-igForrás: nõi lapozó
Utolsó módosítás: 2008-12-02 15:46:17
Tudja meg mit ígérnek a csillagok a karrier terén!

Kos (március 21. - április 20.)
Bármennyire is büszke vagy, ezen a héten alázkodj meg egy kicsit a többiek elõtt, és helyezd a hangsúlyt a csapatmunkára. Különösen az lenne a számodra elõnyös, ha a döntéseket is közösen hoznátok meg, és nem tetszelegnél a fõnök szerepében (még akkor se tegyél így, ha valóban te vagy a csoport irányítója)! Arra is ügyelj, hogy a terveidet ne hagyd félbe, hanem, amit csak lehet, vigyél végig - ez nagyon izgalmas tapasztalatokkal ajándékozhat meg téged! A hét második felében mutasd meg a nagyvonalúságodat a kollégáknak vagy üzletfeleknek, és húzódozás nélkül teljesítsd, amit kérnek tõled.

 

Bika (április 21. - május 20.)
Nagyon kitartó és ambiciózus vagy ezen a héten, ez a céltudatosság pedig arra ösztönöz, hogy sok feladatot vállalj el - talán többet is, mint amennyivel elbírsz. Úgy gondolod, hogy ez lehet a bizonyíték a fõnökeid számára, hogy megérdemled az elõléptetést! Gondolkodj el azonban azon is, hogy mennyire vagy kíméletlen magaddal: ha nem figyelsz a saját (testi és lelki) igényeidre, az elõbb-utóbb meglátszik a teljesítményeden is. Ha valóban sikeres akarsz lenni, akkor törõdj egy kicsit jobban magaddal! Az sem árthat, ha szövetkezel a munkatársaiddal, és együtt, közös erõvel oldotok meg néhány nehezebb feladatot - a babérokat is közösen arathatjátok le!

 

Ikrek (május 21. - június 21.)
Nagyon elszánt vagy, ami a munkahelyi elõremenetelt illeti, ennek eredményeképpen olyan lehetõségekre is lecsapsz, amelyeket mások esetleg nem tartanak figyelemre méltónak. Még mielõtt azonban szétapróznád az energiáidat (hiszen mindent meg akarsz valósítani), gondolkozz el azon, melyik ügybõl jöhetsz ki nyertesen, melyik az a helyzet, amely a legtöbb haszonnal járhat. Koncentrálj csak ezekre, ne törõdj azokkal, amelyek "jópofának" tûnnek, de a munkának nincs eredménye. Ha a jövõben szeretnél változtatni a karriereden, akkor a következõ napok jó alkalmat kínálnak arra, hogy összeszedd a gondolataidat, és összeírd a terveidet.

 

Rák (június 22. - július 22.)
Ha teheted, akkor egy kicsit fogd vissza magad, ami a munkát illeti: szükséged lenne a pihenésre, ezért nem most kellene minden feladatot bepótolnod, és annak sincs itt az ideje, hogy éjszakákba nyúlóan túlórázz. Hacsak nincs valami halaszthatatlan feladatod, akkor inkább ez a hét legyen "lógósabb", mint a többi. Ám még mielõtt jólesõen hátradõlnél, ne feledd, hogy nem vonhatod ki magad minden munka alól, valamit teljesítened kell. A hét második felében esélyed van egy kisebb betegségre; ha gyengének érzed magad, inkább vegyél ki szabadságot. Szerencsére, a munkatársaid nagyon segítõkészek lehetnek veled, szívesen átvállalnak egy-két feladatot tõled.

 

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Eddig egészen jól elboldogultál a feladataiddal, köszönhetõen ügyességednek és rugalmasságodnak, most azonban új tulajdonságokat kellene elsajátítanod, hogy sikeres lehess. Mutasd meg a fõnökeidnek, hogy minden esetben lehet rád számítani és megbízható vagy. Így elkerülheted azt is, hogy nemtörõdömséggel vádoljanak! Az is fontos lehet, hogy minden részfeladatot alaposan megtervezz, így elkerülheted azt, hogy szétaprózd az energiáidat, és a hatalamas munkakedvbõl csak a kapkodás maradjon. A hét végére teljesen kimerülhetsz, szánj idõt a pihenésre, még mielõtt szervezeted utolsó tartalékait is feléled.

 

Szûz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Meg kellene próbálnod egy kicsit vezetõként viselkedni, még akkor is, ha a "parancsolgatás" távol áll tõled. Valószínû, hogy több felelõsséget akarnak rád terhelni (a szó jó értelmében), ám a fõnökeidnek elõbb látniuk kell, hogy készen állsz-e a feladatra. Persze, neked is el kell döntened, hogy akarsz-e elõrébb lépni, és kipróbálnád-e magad egy új munkakörben. Mindenképpen állj elõ az ötleteiddel - nem kell félned attól, hogy ha ezeket egyszer elmondod másoknak, akkor neked többet nem jut majd semmi érdekes az eszedbe.

 

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Vannak olyan kollégáid, akik eddig egy kedves, de nem túl tehetséges emberként tekintettek rád, aki ugyan elvégzi a feladatait, de nem zavar több vizet. Ezen a héten azonban bebizonyíthatod, hogy eddig alig mutattál meg a tehetségedbõl valamit. Az, hogy a munkában lenyûgözted õket az elismerésen túl is kínál kedvezõ hatásokat: egyre több munkahelyi barátra tehetsz szert. Igaz, te most inkább otthon maradnál, és nem foglalkoznál a többi emberrel, ám ez most nem lehetséges - késõbb kifejezetten "áldani" fogod, hogy mégse álltál ideiglenesen remetének.

 

Skorpió (október 23. - november 21.)
Igazán jó vagy a részletek elemzésében, és ez a tulajdonságod a héten csak még jobban kivirágzik. Ugyanakkor, meg kellene azt is mutatnod, hogy másra is alkalmas vagy, és egyáltalán nem elégít ki szakmai szempontból, hogy a nyakadba rakják a "szöszölõs" feladatokat - mert te "úgyis jól értesz hozzá". Gyûjts be inkább egy csomó jó ötletet, és hozz ki belõlük valami még nagyszerûbbet. Biztosan értékelik majd a hozzáállásodat, különösen akkor, ha hajlandó vagy egy kis humort csempészni a mindennapjaidba; most jót tehet a munkahelyi hangulatnak némi mértékletes bolondozás.

 

Nyilas (november 22. - december 21.)
Hatalmas teljesítménykényszert érzel, ezért a hét eljén úgy dolgozol, mint egy robot; talán még a fizikai szükségleteidrõl is elfeledkezel, mert annyira leköt a munka. Nincs értelme azonban folyamtosan túlhajtanod magad, ez ugyanis egy idõ után kifejezetten rosszat tehet neked: a stressz miatt feszültté válsz, veszekedsz a családtagjaiddal, nem tudsz ellazulni, sõt, akár meg is betegedhetsz. Ne engedd, hogy idáig fajuljon a helyzet! A hét második felében nagyon  kreatív idõszakodat élheted, és olyan problémákra is könnyedén megoldást találhatsz, amelyek már régóta bosszantanak.

 

Bak (december 22. - január 20.)
Bár szívesen dolgozol egyedül, most mégis melléd sodorhat egy üzleti partnert a cég, esetleg beosztanak melléd egy új kollégát, akit neked kell betanítanod. Ne úgy tekintsd õt, mint egy koloncot a nyakadban, inkább lehetõséget láss a helyzetben; ki tudja, talán késõbb kész lesz szívességeket tenni neked, ha úgy hozza az élet...  A hét végén már csak a legszükségesebbeket végezd el, alacsony energiaszinted úgysem engedi, hogy a végtelenségig dolgozz. Azt se hagyd, hogy az értetlenebb, lassabb kollégáid felbosszantsanak.

 

Vízöntõ (január 21. - február 19.)
Közhelynek hangozhat, de ezen a héten tényleg ne bízz meg senkiben, még a legközelebbi munkatársaidban sem - nem biztos, hogy rosszat akarnak neked, mindössze elõfordulhat, hogy valami miatt nem tartják tiszteletben a tõled kapott információkat, vagy önkéntelenül is visszaélnek ezekkel. Sõt, az is megtörténhet, hogy (természetes emberi reakcióként) a saját elõrementelüket fontosabbnak tartják, mint hogy téged támogassanak. Ha valamilyen új üzletbe szeretnél belevágni, akkor tedd ezt meg a hét elején, természetesen kellõ óvatosság és diszkréció mellett - a tárgyalások során pedig ne hagyatkozz csak a szigorú tényekre, mutasd meg egy kicsit az érzékenyebb oldaladat is!

 

Halak (február 20. - március 20.)
Legyél kész arra, hogy szívességeket kérnek tõled a kollégáid - lehetõség szerint teljesítsd is ezeket, anélkül, hogy magyarázatot vagy ellenszolgáltatás várnál érte. Valószínûleg, elõbb vagy utóbb meghálálják a mostani támogatásodat, ráadásul oly módon, ahogy egyáltalán nem számítsz rá. A hét második felében meglepõen erõteljesen fogalmazod meg a véleményedet, és a többiek bizony rácsodálkozhatnak kitöréseiden vagy cinikus megjegyzéseiden. Ennek nagyon sok elõnye lehet, mert végre bebizonyíthatod, hogy nem "finomkodod" el a munkát, és tudsz kemény is lenni, ha arra van szükség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!