2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Texasnál jár az olajfoltForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-06 13:28:42
Újabb államot ért el kedden a Mexikói-öbölben kialakult olajszennyezõdés: ...  
immár Texas állam partvidékén is megjelentek az olajlabdacsok - közölték helyi illetékesek.

A Mexikói-öbölben eközben még mindig tesztelik azt a hatalmas, tajvani hajót, amelyet az olajszennyezõdés feltakarítására vetettek be. Az elsõ eredmények még mindig nem teljesek, mivel a viharok miatt hullámzó vízben nem tudott száz százalékon dolgozni a hajó. Ráadásul a Nemzeti Hurrikán Központ elõrejelzése szerint a következõ 48 órában egy újabb trópusi ciklon alakulhat ki a térségben.

A vízijármû naponta félmillió hordónyi olajos vizet képes magába szippantani és megtisztítani. Összehasonlításképpen az elmúlt 10 hétben több mint 500 kisebb hajó "csupán" 31,3 millió gallon vizet tudott megtisztítani.

A British Petrol eközben bejelentette: immár a három milliárd dollárt is elérik a környezeti katasztrófa helyreállítási költségei. Jelenleg már öt állam partvidékén - Lousiana, Mississippi, Alabama, Florida és most Texas - jelent meg az olajszennyezõdés.

A Deepwater Horizon nevû olajfúró-platformon április 22-én történt egy robbanás, majd a fúrótorony elsüllyedt. A balesetben 11 munkás halt meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!