2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Parlagon hever a hónapok óta kész útForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-07 09:06:58
Még mindig nem adták át Budapesten a rákospalotai határutat. Három hónapja kész van, de az autósok nem használhatják.
Az egymilliárd forintból épült út az M0-ást köti össze a XV. és a XVI. kerülettel. Kedden az utóbbi városrész polgármestere újságírók elõtt bontotta meg a kordont és hajtott fel az útra.

Jelképes kordonbontás volt kedd reggel Rákospalotán. A XVI. kerületi polgármester és munkatársai azért mentek rá az útra, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy hiába van kész az út, ha három hónapja nem adják át.

„Szórakoznak velünk, három hónapja. Nekünk nagyon kellene ez az út, mert a következõ lehajtó a Kerepesi úton van” – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

Az építtetõ Nemzeti Infrastruktúrafejlesztõ képviselõje a helyszínen azt mondta, az utat azért nem adta át, mert nem volt, aki átvegye.

„Írtunk mindenhova, hogy bárki üzemeltesse. Az úttal nem lesz gond, 36 havi garancia van rá. Most is, a vihar után a károkat rendbe hozta a vállalkozó”- mondta Földiné Scholtz Elvira, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. projektvezetõje.

A több mint két kilometeres út egy milliárd forintból épült, az engedélyek szerint a fõvárosnak kellene üzemeltetnie, de nem vették át.

„Az 1988. évi 1. törvény kimondja: csak olyan utakat üzemeltethetünk, ami a mi tulajdonunkban van – mint fõvárosi önkormányzat. A másét nem” - mondta Haraszti Gábor, a Fõpolgármesteri Hivatal fõtanácsosa.

Vagyis amíg az út az állam tulajdonában marad, addig a fõváros nem veszi át. A kerület viszont átvenné az utat, várhatóan a héten adnak errõl írásos garanciát. A rákospalotai határútra a sajtótájékoztató után egy órával már visszarakták a kordont.

Az aszfaltra a biztonsági õrök hónapok óta senki nem engednek. Az út õrzése nem olcsó, 1,3 millió forint havonta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!