2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fertõzést okozhat a szökõkútForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-13 10:58:53
Közfürdõ lett a gyõri Széchenyi térbõl. Legalábbis így vélekedik a helyiek egy része.
A téren kialakított szökõkutak vizét ugyanis sokan fürdõzésre használják. Míg egyesek szerint ebben semmi kivetnivaló sincs, mások ellenzik a dolgot. Az ÁNTSZ pedig azt mondja, bár a nagy hõségben csábító a hûsítõ víz, számos fertõzés forrása lehet.

Van, aki csak átfut a vízsugár alatt, más bele is fekszik, van, aki ruhában és van, aki kis bugyiban, de akad olyan is, aki kutyájával együtt hûsíti magát a gyõri Széchenyi tér szökõkútjainál. Elsõsorban a gyerekek élvezik a vizet.

Az RTL Híradó által megkérdezettek többsége semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy a gyerekek sokszor órákig pancsolnak a szökõkutaknál.

Néhány vélemény:

„Engem nem zavar”

„Szerintem egyáltalán nem veszélyes és nem zavaró”

„Ilyen alapon bárhol lehet fertõzésveszély. Szerintem szép, látványos meg a gyerekek miatt is jó dolog”

”Szerintem tiszta, nincs veszélyforrás”

Pedig van. Bár a szökõkút vizét vegyszerekkel kezelik, de ezek elsõsorban az algásodás ellen védenek, a fertõzésekkel szemben nem.

„Akik ott futkosnak, azok között lehet lábgombásodás. Ha ez a vízbe kerül és oda a talajra, akkor a következõ személynek átadódhat. Ugyanúgy vannak még bizonyos vírusok okozta bõrbetegségek, mint a futószemölcs, ez szintén számításba jöhet. Ha ráadásul még le is nyelik a vizet, akkor még akár hasmenéses megbetegedés is bekövetkezhet” – mondta Dr. Pék József, az ÁNTSZ tiszti fõorvosa.

A fertõzések kialakulásának esélye annál nagyobb, minél több idõt tölt valaki a vízben.

Az önkormányzat azon gondolkozik, hogy rendeletben szabályozza a Széchenyi tér használatát. Jelenleg ugyanis a közterület felügyelõk azon kívül nem tehetnek mást, minthogy felhívják a figyelmet a veszélyekre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!