2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Titokzatos folt lebeg Odessza partjánálForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-13 11:46:15
Egy 4 kilométer hosszúságú és 2-3 kilométer széles, azonosítatlan folt közelítette meg Odessza partjait az elmúlt napokban - adta hírül a RIA Novosztyi.
Jelenleg közegészségügyi szakemberek és tengerbiológusok vizsgálják a szennyezõdés összetételét. A kikötõváros strandjain hétfõtõl fürdési tilalmat rendeltek el.

A felszínen lebegõ szennyezõdés már 100 méterre megközelítette a partot, ezért a fürödni vágyók már második napja nem merészkednek a vízbe a strandokon. Szemtanúk beszámolói szerint a foltot átlátszó, iszapos állagú szemcsék alkotják, amelyek tömegesen narancsszínben játszanak.

A környezetvédelmi felügyelet szakemberei mintát vettek az anyagból, és megállapították, hogy a szennyezõdés nem tartalmaz vegyi anyagokat. A kikötõi hatóságok pedig nem találtak olyan hajót, melyrõl ez a folt eredhet, továbbá a város szennyvíztisztító telepein sem észleltek rendellenességet. Tény viszont, hogy a tengervíz lebegõ részecske-tartalma az érintett területeken a harmincszorosára nõtt.

Hétfõn ismét mintát vettek az anyagból, amelyet az Ukrán Déltengeri Kutatóintézetnél fognak elemezni, mivel azt feltételezik, hogy a foltot algák, vagy valamilyen más vízi növényi életformák alkothatják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!