2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kiderült, miért jár orvoshoz Pataki ZitaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-13 12:12:23
A népszerû idõjárás-jelentõ pénteken gyermekkorának központjában, Egerben vett részt az Egy csepp figyelem Alapítvány egészségügyi szûrésén.
Zita azt mondja, három dolgot kell szem elõtt tartanunk, ha az egészségrõl beszélünk: a megfelelõ táplálkozást, a mozgást, illetve a rendszeres orvosi ellenõrzéseket.

„Minden felmenõm, apukám és a nagyszüleim is rákos megbetegedés miatt hunytak el, ezért úgy gondolom, a prevenció fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, és talán az én esetemben a szokásosnál még komolyabban kell venni – mondja Pataki Zita. Minden évben legalább egyszer elmegyek egy teljes kivizsgálásra, mert ha baj lenne, nagyon sokat számít, hogy idõben sikerül-e azt észrevenni. A betegségek jó része nagyobb eséllyel gyógyítható, illetve a folyamat lassítható, ha idõben kiszûrik azt.”

Pataki Zitát az idei felmérés eredményei is megnyugtatták: koleszterin- és vércukorszintje rendben volt, vérnyomása sem magas, testösszetétele pedig átlagon felüli!

„Mindig sportoltam valamit, ezért bíztam benne, hogy ezt majd a készülékek is kimutatják, de azért mégiscsak jó érzés szakemberektõl hallani, hogy rendben vagyok – mondta szerényen az RTL Klub idõjósa. „Tavasz óta jógázom, szerintem ennek is köszönhetem a fittséget” – tette hozzá.

Zita legutóbb a test és a lélek fegyelmezésének útját, a jógát választotta sportolási lehetõségként. Tavasz óta hetente kétszer, alkalmanként másfél órát gyakorol. A hatha jógát találta számára a legideálisabbnak, amely a két ellentétes energia, a yang és a yin egyensúlyi állapotára törekszik. Nálunk újdonságnak számít a hatha jóga azon válfaja, ami Pataki Zitának bevált.

„A lyengar jógában segédeszközökkel tornázunk, így tudjuk a különbözõ pózokat felvenni, hajlékonyságtól függetlenül. A hangsúly az ászanákon, a kitartott testhelyzeteken van. Az állóképességemen már érzem a hatást, de nagyon tetszik azért is, mert a koncentrációt is erõsíti, ami pedig a mindennapi életben hasznosítható” – lelkesedik a fitt idõjós, akinél az ECSET (Egy CSEpp Teszt) szakemberei megállapították, hogy az átlagnál nagyobb izomzattal, és kevesebb zsírtömeggel rendelkezik.

Zitáról kiderült még, hogy lelkesen próbál ki mindenféle állapotfelmérõ újdonságot, például egy olyan mûszert, amely a stresszpontokra mutat rá. Ezeket aztán ki is masszíroztatja. Emellett rabja a kórházsorozatoknak is!

„Az egészségügyi témakörök nagy részéhez az orvos-sorozatok miatt tudok hozzászólni. Imádom õket! Ha ilyet adnak a tévében, hozzám sem lehet szólni, csak szívom be az információkat” – osztotta meg velünk „függõségét” az idõjós.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!