2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nem lesz vigalmi negyed CsepelenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-15 10:28:47
Az ország elsõ, egyben Európa legnagyobb kerékpárplázája épülhet fel jövõre a Csepel Fémmû területén.
A tízezer négyzetméteres volt RUGÉV csarnokban az üzletek mellett teszt- és versenypályát is kialakítanak. Errõl a csarnok hasznosítására kiírt pályázat elbírálására alakult bizottság döntött még kedden. A benyújtott ötletek között vigalmi negyed is szerepelt, ezért az eredetileg a hónap végére tervezett döntést a fokozott érdeklõdés miatt elõrehozták.

Az egykori Ruhaipari Gép- és Kerékpárgyártó Vállalat (RUGÉV) a Csepeli Fémmû területén található, 10 ezer négyzetméteres gyárcsarnokának hasznosítására még áprilisban írt ki ötletpályázatot az In-Construction Kft. Az egymillió forintos összdíjazású pályázatra a június végi határidõig hat neves építésziroda összesen 22 ötlete érkezett be. A pályázók nagyrészt irodaházként, kiállítási- és vásárhelyszínként, szálloda- és konferencia, vagy éppen sport-, valamint egészségügyi központként álmodták újra a múlt századból itt maradt ipari monstrumot. A korábban nyilvánosságra került vigalmi negyed-ötlet megvalósítását végül a jelenlegi ipari környezet átalakításának költségessége és a valószínûsíthetõ társadalmi ellenállás miatt elvetették.

A pályázatot az ország elsõ kerékpár-plázájának ötletével az Archiplan Építész Iroda nyerte. A benyújtott tervek szerint a csarnokban kis- és nagykereskedések, egy kerékpárok kipróbálását lehetõvé tévõ tesztpálya, egy 1500 négyzetméteres versenypálya, valamint éttermek és parkolók is helyet kapnak majd. Elkészülte után a csepeli létesítmény lesz Európa legnagyobb bringás áruháza és remélhetõleg találkozóhelye is.

Az iparterületen ma is több mint 30 biciklikereskedés található, amelyek kedvezõen fogadták az ötletet. Az eddigi felmérések alapján azonban nem csak a helyi kereskedõk és kerékpárosok, hanem a lakosság is örülne a beruházásnak. A kivitelezés megtervezése hamarosan megkezdõdik; az építkezés a jövõ év tavaszán, a szükséges engedélyek beszerzése után indulhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!