2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Izrael viszi be a segélyhajó szállítmányátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-15 11:28:40
Egyiptom egyik kikötõjébe érkezett szerdán az a líbiai teherhajó, amely segélyszállítmányt vitt volna eredetileg Gázába ...
- jelentette az AFP hírügynökség egyik helyszíni tudósítója. Elõzõleg az izraeli tengerészet azzal fenyegetõzött, hogy visszafordítják a hajót, ha az behatol Gáza területére. Ezután a hajó éjfél körül megállt, miután kubai kapitánya azt jelentette, hogy elromlott a legfõbb turbinája, késõbb pedig már nem Gáza, hanem az egyiptomi El-Aris kikötõje felé vette az irányt.

A hajón lévõ líbiai segélyszervezet egyik illetékese azt mondta: Kairótól és egy „európai közvetítõtõl” garanciát kaptak arra, hogy Izrael eljuttatja a vízijármûvön lévõ 2000 tonna élelmiszert és gyógyszert Gázába.

Izraelben egyébként a hadsereg megjelentette a hat héttel korábban történt tengeri incidenst érintõ belsõ vizsgálat eredményét. A május 31-én történt akcióban izraeli kommandósok szálltak meg egy Gáza felé tartó nemzetközi segélyszállítmányt, 8 török és egy kettõs, török-amerikai állampolgár halt meg az incidens miatt. A vizsgálat szerint a katonák hibákat követtek el ugyan, de az éles lõszerek használata "jogos" volt az akcióban.

A palesztin fennhatóságú Gáza egyébként 2007 óta áll teljes izraeli blokád alatt - azóta, hogy a területen rendezett választások eredményeképp a Hamasz vette át Gáza irányítását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!