2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Tatabánya méretû kert eladóForrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-07-16 16:12:23
Szomszéddal aligha fog találkozni az a szerencsés tulajdonos, aki megveszi azt a vidéki ingatlant Walesben, mely hegyekkel, erdõkkel, és a Vyrnwy-tóval együtt több, mint 94 négyzetkilométeren terül el.

A Tatabánya nagyságú telek emberemlékezet óta a legnagyobb, amit eladásra szánnak, összesen 11 millió fontért (3,8 milliárd forintért). Kastély ugyan nincs a több, mint 13 ezer focipálya méretû telken, azonban természetvédelmi terület, valamint egy viktoriánus duzzasztógát, ami az elsõ kõgát volt Európában.

A gátat a Liverpool Corporation építette 1892-ben a több, mint 100 km-re lévõ város vízellátásának biztosításához. A földterület nagy része közterület volt, és csak kisebb hányadát teszi ki a köznemesektõl felvásárolt részek. A terület természetvédelmi övezetté nyilvánításért az ott található Llanwddyn nevû falut lerombolták, elárasztották, és távolabb újjáépítették.


1974-ben a területileg illetékes vízmû, a Severn Trent Water felvásárolta a földrészt, most pedig 125 évre lízingbe kínálja. A társaság továbbra is felügyelete alatt tartaná, hiszen Liverpool vízellátása továbbra is a területtõl függ.

A gyönyörû természeti adottságokon kívül számos építmény is tartozik a telekhez: 14 bérbe adott farm, 31 kisebb lakó-, illetve mezõgazdasági épület, valamint egy tóparti kávézó is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!