2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kocsiban hagyott dezodor robbant felForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-16 17:52:11
Kisebb robbanás törte ki egy parkoló autó üvegét pénteken kora délután a III. kerületi Bécsi úton. Kiderült, hogy az autóban hagyott dezodoros palackok közül robbant fel a hõségtõl.
A tûzoltóság az eset kapcsán arra figyelmeztet, hogy 36 fokosnál magasabb külsõ hõmérséklet mellett még az árnyékban hagyott autókban is 50-60 Celsius fok lehet, ezért gázzal, vagy üzemanyaggal töltött palackokat, öngyújtókat semmiképp ne hagyjanak az autókban, mert balesetet okozhatnak.

A III. kerületi Bécsi úton egy autó egyik ablakát törte ki a robbanás, amit egy a hõségtõl túlmelegedett dezodoros palack okozott. A balesetben senki nem sérült meg - mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a fõvárosi Tûzoltóparancsnokság sajtóügyeletese.

Kánikula idején öngyújtót, gázzal mûködõ dezodoros palackokat, üzemanyaggal töltött kannákat nem szabad az autóban hagyni, mert balesetet okozhatnak. Legtöbbször a kocsi mûszerfalára rakott öngyújtók durrannak el, ezeket azonban - mivel általában nem okoznak komolyabb bajt - nem jelentik a tûzoltóságnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem származhat egy-egy ilyen esetbõl komolyabb probléma - mondta a szóvivõ.

Amikor a külsõ hõmérséklet 36-37 fok körül van, még egy árnyékban hagyott autóban is felmehet a hõmérséklet 50-60 fokra, de a napon akár jóval magasabbra is. Különösen a fekete, sötét színû autók vannak veszélyben ilyenkor. Kánikula idején a kocsiban állatot, gyerekeket sem szabad hagyni, még percekre sem - tette hozzá Molnár Péter.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!