2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Berettyóújfalu: flexel ment neki az ATM-nekForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-12-06 09:22:38
Ugyanazt a bankautomatát öt napon belül háromszor próbálta meg feltörni egy férfi Berettyóújfaluban.

A berettyóújfalui zsaruk figyelõszolgálatot szervezetek, bár õk sem hitték, hogy a „flexes” ugyanarra a helyre újra visszatér.

A figyelésnek meglett az eredménye, a férfit 2008. november 24-én hajnalban tetten érték, amint egy akkumulátoros flexel megkísérelte kinyitni az ATM-et.

A 27 éves berettyóújfalui férfi tettenérését követõen részletes beismerõ vallomást tett.

Elmondta, hogy egyedül neveli gyermekét, felesége meghalt, munkáját elveszítette, így nehéz anyagi helyzetbe került. A televízióban látta az bankautomaták ellopásával kapcsolatos híreket.

Õ maga az automata ellopásával nem akart kísérletezni, inkább magához vette akkumulátoros kéziszerszámát, és a késõ éjszakai órákban a bankautomata feltörésével próbálkozott, azonban a pántokat nem sikerült elvágnia

A büntetlen elõéletû férfi megbánta tettét. A rendõrség a jogszabályi feltételek alkalmazása mellett az egyszerû megítélésû ügyekben rendszeresen alkalmazza a gyorsított eljárás lehetõségét.

A jogszabályok lehetõvé teszik, ha az elkövetõt tetten érték, vagy beismerõ vallomást tett 15 napon belül, bíróság elé állítása során vonják felelõsségre. Ebben az ügyben a tetten érés és a beismerõ vallomás egyaránt rendelkezésre állt.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya gyorsított eljárással fejezte be az ügyet. Csütörtökön a  Bíróság a férfit, lopás bûntett kísérlete miatt két év szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek letöltését 5 év próbaidõre felfüggesztette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!