2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megvan, ki robbantott a vébédöntõ alattForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19 13:49:48
Az ugandai rendõrfõkapitány vasárnap bejelentette, hogy öngyilkos merénylõk hajtották végre az egy hete történt két robbantásos merényletet a labdarúgó-világbajnokság döntõje idején.
73 ember halt meg, és legalább hetvenen súlyosan megsebesültek. A merényletekkel kapcsolatban több mint húsz embert tartóztattak le az ugandai hatóságok, köztük több pakisztánit.

„Erõs bizonyítékok vannak arra”, hogy a július 11-ei merényleteket öngyilkos merénylõk követték el - jelentette be ugandai rendõrfõkapitány egy sajtótájékoztatón. A feltételezett merénylõkrõl az Interpo- nemzetközi rendõrségi szervezet szakértõi készítettek fantomképeket, megpróbálva újjáalkotni a robbanásban felismerhetetlenné vált arcukat.

Kale Kayihura rendõrfõkapitány elmondta azt is, hogy az ugandai biztonsági erõk több mint húsz embert tartóztattak le a merényletekkel kapcsolatban. Köztük van több pakisztáni is - közölte a rendõrfõkapitány. Az ugandai fõvárosban boltot üzemeltetõ pakisztániak azután keveredtek gyanúba, hogy a robbantásokat vállaló szervezet szóvivõje egy e-mail-ben megemlítette õket. „Lesz mit megmagyarázniuk” - jelentette ki Kayihura.

A július 11-én végrehajtott merényleteket a szomáliai al-Sebab nevû iszlamista szervezet vállalta magára. A támadást megtorlásnak szánták, amiért az ugandai hadsereg egységei is ott vannak az Afrikai Unió Szomáliában szolgáló csapataiban, amelyek a központi kormányt támogatják.

A legfrissebb adatok szerint 73 ember halt meg, amikor robbanások voltak egy bárban és egy étteremben, ahol az emberek éppen a labdarúgó világbajnokság döntõjét nézték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!