2024. április 24. Szerda, György.
 
Tömeges gombamérgezés PutnokonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-20 09:31:13
A rendõrség is nyomoz a putnoki gombamérgezés ügyében. A helyi jegyzõ szerint a tisztiorvosi szolgálat nem talált szabálytalanságot abban az idõsek otthonában, ahol a mérgezés történt.
Nyolc embert szállítottak hétfõn a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba. Négyen intenzív osztályon vannak, állapotuk súlyos.

Az Ózdi Rendõrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz a putnoki tömeges gombamérgezés ügyében egyelõre ismeretlen tettes ellen, mondta el a Független Hírügynökségnek Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Az idõsek otthonában hétfõn délelõtt a tisztiorvosi szolgálat is vizsgálatot tartott, és nem találtak semmilyen szabálytalanságot.

A putnoki Idõsek Otthonának egyik dolgozója fõzte pénteken a gombapörköltet, amihez az alapanyagot a közeli erdõben szedte. Az ételbõl kolléganõit is megkínálta. Másnapra nyolcan rosszul lettek, hét végén elõször az ózdi kórházba, majd onnan a miskolci megyei kórházba kerültek. Négyen máj-dialízisre szorultak, az intenzív osztályon fekszenek, köztük az is, aki a gombát szedte és az ételt fõzte; az állapotuk súlyos. A másik négy beteg csak infúziót kap. A következõ napokban derül ki azonban, hogy romlik vagy javul az állapotuk.

Azt egyelõre nem tudják, milyen gomba okozta a bajt. Az erre vonatkozó vizsgálatok eredményére napokat kell várni. A tünetek alapján nem zárják ki, hogy gyilkos galóca lehetett az ételben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!