2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elásott holttestek BátmonostornálForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-22 22:21:18
Elõbb kettõ, majd még egy holttestet ástak ki hétfõn a rendõrök Bátmonostor mellett, két különbözõ helyszínen, az egyik gödörben talált pár biztosan gyilkosság áldozata lett.
A gyilkossággal négy embert gyanúsítanak, hármat már el is fogtak és elõzetes letartóztatásba helyeztek közülük, egyet még keresnek. A gyanú szerint 2008-ban ölték meg a párt egy elszámolási vita miatt. Az egyik gyanúsított egy másik holttestet is mutatott, a gyanú szerint egy 2009-ben eltûnt bajai vállalkozó lehet a halott. Az 52 éves férfi a 2009-es bajai EFOTT fesztiválról tartott haza, de soha nem érkezett meg.

A pár eltûnését még 2008. márciusában jelentették a rendõrségen. A nyomozók azóta kutatták az üzleti és baráti kapcsolatrendszerüket, mert gyanítható volt, hogy meggyilkolták õket. Hétfõn a család egyik ismerõse elszólta magát a rendõröknek, hogy tudja, mi történt a párral és hogy hol ásták el a holttesteket. A rendõrök még aznap éjszaka megtalálták a holttesteket a bátmonostori erdõben - mondta a Független Hírügynökségnek Polyák Zsolt õrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályvezetõje.

A gyilkossággal négy embert gyanúsítanak a rendõrök, közülük hármat már õrizetbe vettek, egy embert még keresnek. A nyomozás eddigi állása szerint feltehetõen egy elszámolási vita miatt a középkorú bajai párt az egyik gyanúsított szüleinek a házába csalták, egy ünnepi vacsora ígéretével. Vacsora közben azonban a férfit lelõtték - gyilkosa akkor még 18 éves sem volt - a nõt megverték és megfojtották. A holttesteket Bátmonostor közelében egy erdõs területen elõre kiásott gödörhöz vitték, ahol elásták.

A három elfogott gyanúsított közül ketten elismerték, hogy közük van a bûncselekményhez, egyikük még mindent tagad. Egyikük a gyanúsítotti meghallgatásán elmondta, hogy tud egy másik, szintén Bátmonostor közelében egy akácosban elásott holttestrõl is. A megjelölt helyen a rendõrök egy középkorú férfi holttestére bukkantak, aki feltehetõen azonos azzal az 52 éves bajai férfival, aki pont egy éve, még 2009. július 21-én tûnt el Bajáról.

A rendõrök szerint egyelõre nem lehet tudni, hogy a férfit is meggyilkolták-e, de a holttest elrejtése mindenesetre erre utal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!