2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fiatalok tragikus fürdõzéseForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-22 22:40:48
Néhány nap alatt hárman tûntek el a folyókban, tavakban csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Egy 15 éves gyerek horgásztóba fulladt, hiába próbálták újraéleszteni. Egy 17 éves fiú a Szamosba fulladt, holttestét nemrég találták meg. Egy 24 éves férfit pedig utoljára múlt hét pénteken láttak, amikor a Tiszára indult fürdeni. A tragédiák miatt a rendõrség mindenkit figyelmeztet: a szabadvizek a sodrás és az örvények miatt nagyon veszélyesek.

Egy horgásztóban fürdött kedden a 15 éves fiú, majd váratlanul fuldokolni kezdett.

„Kihúztuk ide, körülbelül erre a helyre. Itt próbáltuk újraéleszteni, de már reménytelen volt minden” – mondta Erdei Zámfir.

Egy közelben lakó férfi ugrott utána a tóba, de az életét már nem tudta megmenteni.

Néhány kilométerrel távolabb pedig egy 17 éves kamaszt nyelt el a Szamos ugyanekkor. Már második napja keresik kutyával és csónakkal a búvárok és a tûzoltók.

„Fontos volt az, hogy kizárjuk azt a lehetõséget, hogy esetleg nem akadt-e fel valahol mégis, kapaszkodott fel egy fára, bár úszni nem nagyon tudott, de sajnos kizártuk ezt a lehetõséget” – mondta el Szabó Csaba, a Felsõ-Tiszavidéki Búvár és Mentõ Egyesület, elnöke

Hat óra elõtt nem sokkal derült ki, hogy a mentõcsoport megtalálta a fiú holttestét.

Évente átlagosan tizenketten fulladnak vízbe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Most viszont néhány napon belül ez volt a harmadik hasonló eset. Egy férfit pedig utoljára múlt hét pénteken láttak Rakamazon, amikor fürödni indult a Tiszára. Azóta nincs hír róla.

A rendõrség mindenkit arra figyelmeztet, hogy a szabadvizek nagyon veszélyesek lehetnek. Az erõs sodrás és az örvények miatt még a tapasztalt úszókkal is könnyen történhet tragédia.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!