2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megszólalt az autós ámokfutóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-26 11:37:37
Nem szándékosan gázolt - ezt mondta az újságíróknak az a férfi, aki pénteken elütött egy 30 éves zászlóst Budapesten, miután több rendõrautó kerületeken keresztül üldözte õt.
Az elgázolt rendõr a helyszínen meghalt. Azért üldözték a férfit, mert az nem állt meg, amikor igazoltatni akarták. Ma azt mondta, hogy azért hajtott tovább, mert nem volt jogosítványa. Beszélt arról is, hogy megbánta, amit tett, és hogy aznap ivott egy pohár sört ebéd után. Ma elõzetesbe helyezték.

Elõször megijedt az újságíróktól, és a kameráktól a rendõrgyilkossággal gyanúsított férfi. Aztán már szóba is állt velük. A tárgyalás után pedig gyakorlatilag rögtönzött sajtótájékoztatót tartott.

„ Történt egy eset, egy ember meghalt. Az, hogy sajnálom, az kevés, azzal nem lesz megoldva. Én voltam a hibás, mert nem volt jogosítványom, és kergetõztem, nem álltam meg a rendõrnek” –kezdte mondandóját.

Azt mondta, nem szándékosan gázolta el a rendõrzászlóst. Amikor a Keletinél sarokba szorították, el akart menekülni, mert két rendõr pisztolyt fogott rá.

„ Két rendõr két pisztollyal elõttem megállt. Mögöttem levõ rendõrautó mellett vagy mögött, nem tudom pontosan, állt egy rendõr személy. Azt én nem vettem észre tolatás közben. Nekimentem rückvercben az õ mögötte álló rendõrautónak, és ekkor ez a személy életét elveszítette. De én nem láttam az ott álló rendõrt, aki mögöttem állt, és a mögöttem álló autó között. Annyira nem vettem észre, hogy ha nem mondják nekem, hogy meghalt egy rendõr, akkor én ezt nem is tudtam volna meg.”

Amikor az újságírók arról kérdezték, ivott-e vagy drogozott-e, mielõtt kocsiba ült, elõször ügyvédjére nézett.

„Egy pohár sört ebéd után ittam valamikor, de az már több órának ezelõtt volt.”

Azt is mondta, megbánta, amit tett.

„ Utólag most azt mondom, hogy bár megálltam volna. Mert meghalt egy ember, oda egy embernek a családja, és oda egy elkövetõ személynek az élete, az úgymond karrierje. Tehát ez egy hatalmas veszteség.”

Az ügyészség szerint viszont a férfi akarattal gázolt.

„ Szándékos emberöléssel van meggyanúsítva, az elsõdlegesen beszerzett információk ezt a bûncselekményt támasztották alá” – mondta Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje.

Az elgázolt zászlós neve egy táblára kerül majd fel a Teve utcában, a rendõrség többi hõsi halottja közé. Radivics Dusán halála miatt egy 2,5 éves kislány maradt apa nélkül. A rendõrök azt mondják, mindent megtesznek kollégájuk családjáért.

„ A rendõrség természetesen fedezi a kollega temetésének költségeit, a kollega felesége özvegyi nyugdíjban részesül, illetve a kollega gyermeke egészen az egyetemi, fõiskolai tanulmányáig a rendõrség támogatását fogja élvezni” – mondta Makula György, az ORFK szóvivõje.

A Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezete pedig 200 ezer forintos gyorssegélyt utal ki hétfõn a férfi családjának. A gyilkossággal gyanúsított férfinak egyébként hamarosan börtönbe kellett volna mennie, mert nemrég jogerõsen elítélték lopásért.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!