2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Löszfal-tragédia: kiköltöztethetik a családotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-26 11:50:11
Geológus érkezik hétfõn ahhoz a házhoz, amely mellett leomlott egy löszfal péntek délután Ságváron, maga alá temetve két gyereket.
Ezután dõl majd el, hogy az érintett családot ki kell-e költöztetni. A löszfal, mint kiderült, magánterületen áll, így amellett, hogy adtak-e ki építési engedélyt a munkálatokra, még arra is választ vár a helyi önkormányzat, hogy ehhez egyáltalán kellenek-e az említett papírok.

Az eddigi adatok alapján két család dolgozott együtt, a löszfalat akarták megerõsíteni egyikük otthonánál. A támfal alapjaihoz ástak árkot, a tíz köbméternyi föld ekkor zuhant rá két gyerekre és egy fiatalemberre hét méter magasból. Bár azonnal kiásták õket, az 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány életét már nem tudták megmenteni. A férfi könnyû sérüléseket szenvedett, a föld mellkasig lepte el. Õ hétfõn elhagyhatja a kórházat.

A helyszínre hétfõn érkezik egy geológus Pécsrõl, hogy megvizsgálja a talajszerkezetet. Ezután dõl majd el, hogy az érintett családot ki kell-e költöztetni.

Közben kiderült, hogy a löszfal magánterületen áll, így a helyi önkormányzat amellett, hogy vizsgálja, adtak-e ki építési engedélyt a munkálatokra, azzal kapcsolatban is válaszra vár, hogy maga a tevékenység egyáltalán engedélyköteles volt-e - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kecskés Gábor, Sárvár polgármestere. A szükséges papírokat egyébként a siófoki önkormányzat építésügyi hatósága bocsátja ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!