2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hat külföldi a Love Parade halottjai köztForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-26 12:02:09
Nincs magyar áldozata a szombati duisburgi Love Parade-nek. A német hatóságok vasárnap azt közölték, hogy a 19 áldozat közül négyen külföldiek.
A tragédia akkor következett be, amikor összezsúfolódott több ezer ember egy alagútnál Duisburgban. A pánikban egymást taposták az emberek.

„Tánc vagy halál” - áll egy földre esett táblán Duisburgban. A Love Parade-on történtek fényében tragikus értelmet nyer a szöveg: a techno-fesztiválon kitört pánik halálos áldozatokat követelt.

„A legutolsó hírek szerint 19-en meghaltak, de a Külügyminisztérium, illetve a nagykövetség nem kapott olyan értesítést, hogy az áldozatok között magyar állampolgár is lett volna” mondta Pataki Zsolt.

Az indulatok az alagútban szabadultak el. A több száz méter hosszú folyosó volt a parti egyetlen bejárata. A színpad elõtti tér azonban gyorsan megtelt, a rendõrség pedig úgy döntött, nem engednek be több embert. Az alagútban viszont addigra több ezren torlódtak össze, és megindult a lökdösõdés. Ráadásul, aki kijutott, az sem tudta elhagyni a helyszínt a kerítések miatt. A bajba kerülteket pedig nem tudták megközelíteni a mentõk.

„Nem lehet egy milliós tömeget kerítések közé zárni, hagyni kell menekülõ útvonalakat” – mondta az egyik résztvevõ.

Ugyanígy látja a Budapest Parádé egykori fõszervezõje, aki szerint a németek eddig példaértékûen szervezték a tömegrendezvényeket.
„Engem nagyon meglep, hogy ilyen szintû, azt gondolom, hogy hibát tudtak véteni, mint az idei Love Parade esetében, hiszen azt látom, hogy egy nagyon szûk útvonalra terelték be azt az egymilliós tömeget.” – mondta Lobenwein Norbert fõszervezõ.

A történtek sokkot okoztak Németországban, ahol külön telefonvonalat létesítettek a szeretteiket keresõ hozzátartozóknak. A hatóságok vizsgálják, hogy a szervezõk felelõsek-e a tragédiáért.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!