2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Omladozik egy bárándi családi házForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-28 13:09:57
Összedõlt egy ház Bárándon. Egy öttagú család lakott benne. Az utolsó percben még kimentették, amit lehetett.
Azóta diákszálláson élnek. A vályogház nem bírta a napokon át zuhogó esõt, falai átvizesedtek és kidõltek. Még körülbelül hetven házat veszélyeztet összeomlás a településen.

A nagyszobának két fala kidõlt, a tetõ megroggyant, csupasz gerendák meredeznek. A család a gyerekekkel együtt menekült, mikor minden recsegni kezdett körülöttük. Most csak az állatok merészkednek a szalaggal lezárt részre. A ház életveszélyes. A megmaradt falak még mindig mozognak, egyre szaporodnak a repedések.

„Gyermekek voltak benne, család volt benne. Kimentettük õket, az önkormányzat elhelyezte az önkormányzat egyik szállásán õket, de hogy mi lesz velük, be sem szabad menni az épületbe” – mondta Kiss Sándor, Báránd polgármestere.

Most egy diákszálláson élnek. Úgy tudják, talán egy évig is maradniuk kell.

Az ötéves Ákosnak egyelõre csak kaland az egész. A hallássérült nagylánynak és a szülõknek viszont nem. Biztosításuk volt ugyan, de nem tudják, mire lesz elég. A házukat ugyanis valószínûleg lebontják.

A település mélyebben fekvõ részein körülbelül 70 olyan vályogház lehet, ami veszélybe kerülhet az átvizesedés miatt. Az önkormányzat ezért most felméri, hogy melyek ezek az épületek, és megpróbálják megakadályozni, hogy újabb házak dõljenek össze.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!