2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Õskori pajzánkodás: szexjátékra leltek a svédek?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-03 09:10:19
Pikáns lelet akadt svéd régészek kezébe nemrég. A szakemberek Motala város közelében, az ország déli részén vizsgálódtak egy kanális partján, ...
amikor a sárban kotorászva egy elõször rövid botra emlékeztetõ valami akadt a kezükbe. Amikor megtisztították, akkor derült ki, hogy a mintegy 11 centis valami nem más, mint egy szarvasagancsból faragott hímtag.

Sara Gummesson azt írta a régészcsapat internetes naplójába, hogy „elõször azt hittem csak egy törött agancs akadt a kezembe. De amikor jobban megnéztem, döbbentem rá, hogy mi is ez valójában. És nem tudtam leállni a nevetéssel”- írta a blogon a nõ. A felfedezett õsi lelet körülbelül 2 centi széles. A régészek nem biztosak abban, hogy pontosan mire is használták a 6-8000 évesre becsült faragott férfiasságot. De elképzelhetõnek tartják, hogy a világ egyik legrégebbi szexuális játékszerére bukkantak rá. Arra is emlékeztettek, hogy a kõkorszakban az emberek a mainál kisebbek voltak, így az akkori testmérethez képest talán nem volt elhanyagolható méretû a mûpénisz.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy örömszerzésre használták a darabot. De Martin Rundkvist régész szerint szemmel látható, hogy mit is ábrázol a faragvány. Abban tehát egyetértés van, hogy falloszt ábrázol a lelet. Mivel életnagyságú, ezért feltételezik a svédek, hogy valószínûleg segédeszközként funkcionált a faragott agancsdarab. Ha ez valóban így lenne, akkor jó eséllyel pályázhatna a világ legrégebbi szexuális segédeszköze címre. Igaz, 2005-ben a németországi Ulmban találtak egy 28 ezer évesre becsült kõfalloszt, ám annak felhasználási módjáról még vitatkoznak a tudósok.

A szakemberek arra is emlékeztetnek, hogy a kõkorszakban gyakoriak a nõi nemi szerv, vagy termékenységi ábrázolások. A férfiasságról készült alkotások viszont nagyon ritkák.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!