2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Elsõ meccses focista halt meg OlaszliszkánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-03 10:15:55
Összeesett és meghalt egy 26 éves fiatal labdarúgó az olaszliszkai futballpályán vasárnap délután.
A helyi csapat barátságos mérkõzést játszott Máddal. Alig kezdõdött el a meccs, a játékos váratlanul összeesett. Az újraélesztését már a csapattagok megkezdték, a mentõk pedig további harminc percen át küzdöttek az életéért. A fiatalembernek ez volt az elsõ mérkõzése az olaszliszkai csapatban, amely a megyei harmadosztályban szerepel. Édesanyja szerint a fiúnak voltak korábban mellkasi panaszai, de soha nem ment orvoshoz.

A focista édesanyja szerint a fia többször panaszkodott mellkasi fájdalmakra, de nem ment orvoshoz.

„Panaszkodott a szívére, hogy fájt, de sajnos orvosnál nem volt soha. Felületesen vett mindent, és a sportorvos is, mivel focizik, azt mondta, nem lenne szabad neki futballozni” – nyilatkozta Gál Gabriella, a férfi édesanyja.

Edzõje szerint ennek ellenére a fiú rendelkezett sportorvosi igazolással.

„Jó kiállású, erõteljes, sportos fiatalember volt.”

Ilyennek látta a néhány napja igazolt játékost az olaszliszkai edzõ. Az elsõ meccse lett volna, a barátságos mérkõzésen Mád ellen léptek pályára. A második percben történt a tragédia.

„Volt egy ívelt labda, egy magas labda, mellel akarta átvenni, de már valami történhetett, ahogy mondták, akik közelebb voltak” – nyilatkozta Osváth László edzõ.

A játékos a földre zuhant, és nem mozdult. Azonnal hívták a mentõket, az edzõ és a csapattársak pedig megpróbálták újraéleszteni a fiút. Többször úgy tûnt, sikerült. Az esetkocsi tizenhét perc alatt ért a helyszínre Sárospatakról.

A mentõsök több mint fél órán át próbálták újraéleszteni.

„A defibrillator használata, légútbiztosítás, a különbözõ gyógyszerek, amiket ilyenkor adni kell, ezek mind megtörténtek, mindezek ellenére sajnos sikertelen volt” – mondta Pap Zsolt mentõs.

Hogy mi okozta a focista halálát, a boncolás után derül majd ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!