2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A sárréti falu énekeseForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-12-15 14:54:39
Címkék: Bihari hírek, Sáp
A 85 éve Sápon született Bojtor Imre magyar nóta énekesre emlékeztek özvegye jelenlétében szombaton délután szülõ falujában a falubeliek, a helyi és a sárrétudvari nótakör tagjai.

A kis sárréti falu mûvelõdési házában e rendezvényen a szülõfalu nótaköre Urbán Katalin jelenlétében hivatalosan is felvette a daloló hangjáról országszerte ismert Bojtor Imre nevét. Kocsis Csaba szerkesztõ bemutatta a Bihari Füzetek legújabb, 32. füzetét, amelyben Péter Imre idézi fel a magyar nóták és népdalok szépségével gyönyörködtetõ, kilenc éve elhunyt nótaénekes munkásságát, a 41 éves vasúti és nóta énekesi hívatás állomásait.
A két nótakör hangulatos nótadélutánját követõen Urbán Katalin átadta Karacs Imre polgármesternek és Fülöp Lajos nótaköri elnöknek azt a dombormûvet, amelyet Kirchmayer Károly szobrászmûvész készített Bojtor Imrérõl, és amely a közeli jövõben felújításra kerülõ Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház falán emléktáblán elhelyezve idézi majd a hazánk nagy nóta énekesi családjához tartozó Bojtor Imre emlékét.

Hozzászólások
Beküldte: sandor (2010-04-24 13:23:41)

BOJTOR  IMRE NAGYON SOKAT TET A MAGYAR MÜVÉSZET ASZTALÁRA ,SAJNOS KEVESET HALUNK ROLUK NAGYOKROL KOVÁCS APOLLONIÁROL GAÁL GABRIELLÁROL,MADARÁSZ KATALINROL AZ A SZOMORU HOGY A MAI GENERÁCIO NEM IS ISMERI ÖKET DE SAJNOS OLYAN KEVESET VANNAK MÜSORON HOGY NINCS IS HONAN ISMERJÉK,

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!