2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Agyonlõttek egy rendõrt AlsóörsönForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-04 12:49:09
Összesen öt ember utazott abban az autóban, amelybõl vagy amelynél eddig pontosan nem tisztázott körülmények között halálos lövést adtak le ...
egy közúti ellenõrzést végzõ rendõrre szerdán kora hajnalban, a 71-es fõút alsóörsi szakaszán. A 29 éves rendõr és az ellenõrzött kocsi egyik utasa meghalt, egy másik utas megsérült. A másik három embert elfogták, kihallgatásuk még tart. Szintén tart a helyszínelés és a nyomrögzítés. Az elhunyt fõtörzsõrmester 2003 óta volt hivatásos rendõr.

Egy rendõr és egy másik férfi meghalt, egy harmadik pedig megsérült egy tûzpárbajban szerda hajnalban a Veszprém megyei Alsóörsön. A szolgálatban lévõ, közúti ellenõrzést végzõ 29 éves rendõr fõtörzsõrmester halálos lövést kapott és meghalt. A civil autóban utazó 19 éves fiatalember szintén meghalt, vele utazó 25 éves társa pedig megsérült. A rendõrség lezárta a környéket, a gyilkosság helyszínén és az onnan kivezetõ valamennyi úton ellenõrzõ áteresztõ pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendõrök ellenõriznek.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint Alsóörsre még kora reggel sem lehetett bemenni, a menetrendszerinti buszjárat is visszafordult. A településen tart a helyszínelés.

Bényi Mónika, az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek szerda reggel elmondta, hogy a rendõrt közúti ellenõrzés közben érte a lövés, de egyelõre nem tudni, pontosan ki lõtte le és milyen körülmények között dördültek a lövések. Az eddigi adatok szerint a kocsiban öt ember ült, közülük egy meghalt és egy megsebesült. Õt súlyos sérülésekkel vitte a mentõ kórházba, Veszprémbe. A másik három embert elfogták, kihallgatásuk jelenleg is tart, annak eredményeként derülhet ki, hogy ebbõl a társaságból lõtt valaki, vagy az utcáról, esetleg egy másik kocsiból jöttek a lövések.

A településen tart még a helyszínelés, a nyomrögzítés és adatgyûjtés, illetve mûködnek az ellenõrzõ-áteresztõ pontok is.

Az ügyben a Központi Nyomozó Fõügyészség folytatja le a további vizsgálatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!