2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megölt rendõr: Meglett a gyilkos autójaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 11:07:16
Megtalálták a rendõrök azt a fekete autót, aminek a feltételezések szerint köze lehet az éjszakai lövöldözéshez, ...
amiben két ember - köztük egy rendõr - halt meg, Alsóörsön. A kocsit Alsóörstõl nem messze, egy erdõs részen találták meg dél körül.

Az RTL Híradó déli riportja a lövöldözésrõl>>>

A helyszínen már dolgoznak a rendõrök, a területet gépfegyveres kollégáik õrzik - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A lövöldözés helyszínén, a 71-es fõúton egyébként délután fél kettõ elõtt befejezõdött a rendõri munka.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivõje szerdán elmondta: a 29 éves fõtörzsõrmester és társa, egy fegyvertelen rendészeti szakközépiskolás közúti ellenõrzésre mentek ki a 71-es fõút egy alsóörsi szakaszához Veszprém megyében. Éjfél után nem sokkal állítottak meg egy régi Fordot, amelyben öten ültek. Egyszerû közúti ellenõrzésrõl volt szó, semmi különösebb oka nem volt, hogy éppen azt a kocsit állították meg - tette hozzá.

Megkezdõdött az igazoltatás, amikor még mindig tisztázatlan körülmények között több lövés dördült. Több lövés érte a 29 éves fõtörzsõrmestert, aki a helyszínen meghalt. Az ellenõrzött kocsi egyik, 19 éves utasa, aki hátul ült, szintén meghalt. Ugyancsak a hátsó ülésen utazott az a 25 éves fiatalember, akit súlyos sérüléssel vittek kórházba, Veszprémbe - ismertette a részleteket Bényi Mónika.

A helyszíni szemle eddigi adataiból kiderült, hogy biztosan nem az ellenõrzött kocsiból lõttek. A kocsi három sértetlen utasát és a rendõrtanulót tanúként hallgatják meg a rendõrök, ez délelõtt még tartott. A sérült fiatalemberrel, ha állapota megengedi, még szerdán szeretnének beszélni. Az is kiderült, hogy a lelõtt rendõr nem használta a fegyverét. A rendõrtanulónál nem volt fegyver, golyóálló mellényt nem viseltek. Újságírói kérdésre azt is hozzátette a szóvivõ, hogy a tanuló - hivatásos rendõr páros közös munkavégzése nem ritka bizonyos helyzetekben. A rendõrség ezeken az információkon kívül semmilyen más felvilágosítást nem adhat. Így nem lehet tudni, hogy megvan-e a fegyver, sem azt, hogy kiket keres a rendõrség ebben az ügyben.

A Független Hírügynökség információi szerint az igazoltatást végzõ rendõröktõl 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendõrt vették célba, négy lövés a testét, egy a fejét érte. Az ellenõrzött kocsiban ülõket eltévedt lövedékek találták el. A Független Hírügynökségnek Bényi Mónika ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem tud megerõsíteni a nyomozás érdekei miatt semmilyen információt. Súlyos bûncselekmény történt, rendõrök elleni támadás minden országban annak számít. A rendõrség többféle teóriát ellenõriz, pontosabb és több felvilágosítást egyrészt a nyomozás érdekei miatt nem adnak, másrészt azért, mert a tanúkihallgatások elõrehaladtával óráról-órára változik a helyzet - magyarázta.

Az elhunyt rendõr a 29 éves Gamauf János, aki baleseti helyszínelõként dolgozott a Balatonalmádi Rendõrkapitányságon. A nyári turisztikai szezon idejére kapott más feladatokat is, mint a közúti ellenõrzés. Kollégái a hivatását szeretõ, lelkiismeretes rendõrnek ismerték, mindannyiukat megrendítette a haláleset - mondta a szóvivõ.

A szóvivõ hozzátette: az ügyben a Központi Nyomozó Fõügyészség folytatja az eljárást. Ott viszont egyelõre úgy tájékoztatták a Független Hírügynökséget, hogy még nem vették át az ügyet, de a kezdetektõl részt vesz ügyész is a vizsgálatban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!