2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Öngyilkos lett az alsóörsi lövöldözõ?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 11:46:09
Több lõfegyverre bukkantak a rendõrök abban az autóban, melyet a szerda hajnali, alsõörsi kettõs gyilkosság helyszínétõl nem messze találtak.
A fegyverek között van az is, mellyel a támadó a rendõrre és az általa ellenõrzöttekre lõtt. A Független Hírügynökség úgy tudja, a rendõrök nem kutatnak tovább elkövetõk után, és körözést sem adnak ki, ebbõl az következik, hogy verziójuk szerint a támadó a lövöldözés után öngyilkos lett.

A rendõrség nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a lövöldözõ és a meghalt rendõr ismerték-e egymást. Úgy tudni azonban, a nyomozók vizsgálják, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság szûkszavú közleménye szerint a kutatással párhuzamosan folyó helyszíni szemle során egyértelmûen bizonyítást nyert, hogy nem a meggyilkolt rendõr által ellenõrzött gépjármûbõl lõttek a fõtörzsõrmesterre. A gyilkosságok helyszínétõl néhány kilométerre - állampolgári bejelentés alapján - egy elhagyott, sötét színû gépjármû mellett ismeretlen férfi holttestére bukkantak a rendõrök, akinek halálát lõfegyver okozta. A külföldi rendszámú autóban több fegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet a bûncselekmény elkövetésének eszközeként. A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének - fogalmaz a közlemény.

A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértõk bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók. Az elsõdleges nyomozati cselekményeket követõen a további eljárást a Központi Nyomozó Fõügyészség folytatja.

Mint ismert, szerda hajnalban a Veszprém megyei Alsóõrs területén két halálos áldozatot követelõ emberölés történt, amelynek során ismeretlen támadó az intézkedõ rendõr fõtörzsõrmestert és az intézkedés alá vont autó egyik utasát lelõtte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!