2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Összefogással épül lakópark a károsultaknakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 12:23:46
Rekordidõ, negyven nap alatt készül el az a kétszer négy lakásos ikerház, amelyet összefogással építenek Felsõzsolcán az árvízkárosultaknak.
Bár az építkezés már napok óta folyik, a lakópark alapkövét szerdán rakták le. Az építkezés költségeit a legnagyobb magyar közúti fuvarozókat tömörítõ fórum, a hozzájuk csatlakozott vállalatok és egy kivitelezõ cég állják.

A Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum egy hónappal ezelõtt megállapodott a Nemzetgazdasági Minisztériummal, hogy a fuvarozók ezentúl Magyarországon vásárolják kamionjaik számára a korábban költségkímélés miatt külföldön beszerzett gázolajat - hangzott el a Felsõzsolcai polgármesteri hivatalban szerdán megtartott sajtótájékoztatón, amelyen ott volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsõzsolca polgármestere és Scheer Sándor a kivitelezõ Market Építõipari Zrt. vezérigazgatója. A tankolásokból beérkezett jövedéki adótöbbletet a kormány az árvízkárosultak támogatására fordítja majd szerte az országban. Az összeg év végéig eléri a kétmilliárd forintot.

Eddig ezekbõl a tankolásokból több mint százmillió forint jövedéki adótöbbletet fizettek be a költségvetésnek. A Nemzetgazdasági Minisztériummal július 5-én aláírt megállapodás értelmében a költségvetés az így megnövekedett forrással megnöveli az árvízi helyreállításra szánt kormányzati segélycsomag összegét.

Felsõzsolcán egy kétszer négy lakásos ikerházat, valamint késõbb két másik lakást építenek majd a fuvarozók fórumának összefogásával. A társasház alapkövét szerdán - pontosan két hónappal a katasztrófa után - rakták le. Az építkezéshez az önkormányzat adott ingyenesen telket. A lakóit az önkormányzat választja majd ki azok közül, akik az árvíz miatt elveszítették otthonaikat. A tervek szerint a házak negyven nap múlva készen lesznek. Az építkezés a www.noff2010.hu honlapon nyomon követhetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!