2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Döbbenet és értetlenség a BalatonnálForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 12:33:45
Sem a 29 éves rendõr, sem a 21 éves diák rokonai, ismerõsei nem értik, miért kellett meghalniuk.
Mindenki, akit csak az RTL Híradó stábja kérdezett, elismerõen beszélt a gyilkosság két áldozatáról.

Nem bírt a könnyeivel a lelõtt rendõr kollégája, nem õ volt az egyetlen. Egymás után érkeztek virággal a megemlékezésre, Alsóörsre azok, akik ismerték azt a 29 éves fõtörzsõrmestert, akit szerda hajnalban lelõttek. Helyszínelõként dolgozott a Balatonalmádi Rendõrkapitányságon. Az éjszakai ellenõrzésen csak a turisztikai szezon miatt vett részt

Az alsóörsieket megdöbbentették a történtek.

„Inkább a megdöbbenés, ami jellemzi ezt a kis községet, aminek amúgy nagyon jók a közbiztonsági adatai” – mondta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere.

Virágok és mécsesek Alibánfán is. Ott él a családja annak a 21 éves fiatalembernek, aki a szerda hajnali lövöldözés másik halálos áldozata. Németh Ádám mérnök-informatikusnak tanult.

„Az egész közösségnek motorja, húzó ereje volt. A fõiskola elõtt õ volt az Ifjúsági Klub vezetõje” – mondta Németh István édesapja.

A fiú barátaival és unokatestvéreivel minden évben a Balatonnál nyaralt, most is velük volt ott. Az autóban is õk ültek, amikor tüzet nyitottak rájuk. Az 500 lelkes faluban mindenki hallotta, mi történt. Egymás után gyújtottak gyertyát a rokonok és a barátok.

„Okos fiú volt, fõiskolára járt.”

„Segítõkész volt. Mindenki, aki segítséget kért tõle, annak segített. Közösségi ember volt.”

Az egyik közösségi portálon is látszik, sok barátja volt a fiúnak. Sok mindent szervezett, a faluban szinte mindenki ismerte. Ádám halála elõtt mindenki értetlenül áll.

„Fel sem lehet fogni ezeket a dolgokat. Õ egy elismert fiatal volt, aki a közért sokat tett” – mondta Németh László polgármester.

A 21 éves diák és a 29 éves rendõr temetésérõl késõbb döntenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!