2024. április 24. Szerda, György.
 
A lövöldözés áldozataira emlékeztekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 13:19:42
20-25 ember vett részt azon a gyertyás megemlékezésen, melyet szerdán délután négy órától tartottak Alsóörsön az éjjeli lövöldözésben elhunyt rendõrre és a tragédia másik áldozatára, ...
a 21 éves fiatalemberre emlékezve. A két fiatal tiszteletére egy rendõrségi helikopter is felszállt.

A Teve utcai rendõrszékház elé is csendes megemlékezést szerveztek, ám a helyszín idõközben - ismeretlen okból - megváltozott. A rendõröket, a társszervek munkatársait és az újságírókat a Hõsök terére várják.

A 29 éves fõtörzsõrmester és társa, egy fegyvertelen rendészeti szakközépiskolás közúti ellenõrzésre mentek ki a 71-es fõút egy alsóörsi szakaszához Veszprém megyében. Éjfél után nem sokkal állítottak meg egy régi Fordot, amelyben öten ültek. Megkezdõdött az igazoltatás, amikor még mindig tisztázatlan körülmények között több lövés dördült. Több lövés érte a 29 éves fõtörzsõrmestert, aki a helyszínen meghalt. Az ellenõrzött kocsi egyik, 19 éves utasa, aki hátul ült, szintén meghalt. Ugyancsak a hátsó ülésen utazott az a 25 éves fiatalember, akit súlyos sérüléssel vittek kórházba, Veszprémbe.

Az már délelõtt kiderült, hogy biztosan nem az ellenõrzött kocsiból lõttek. A kocsi három sértetlen utasát és a rendõrtanulót tanúként hallgatják meg a rendõrök. A sérült fiatalemberrel, ha állapota megengedi, még szerdán szeretnének beszélni. Az is kiderült, hogy a lelõtt rendõr nem használta a fegyverét. A rendõrtanulónál nem volt fegyver, golyóálló mellényt nem viseltek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!