2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Százan keresik az eltûnt idõs férfitForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-09 10:12:36
Eltûnt egy férfi a hegyekben, a Borsod megyei Regécnél. Vasárnap délután óta hiába keresik azt a 77 éves, Amerikában élõ férfit, aki kirándulni indult társaival, de terepjárójuk elakadt a sárban.
Egy traktor indult a mentésükre, ezt követte a férfi gyalog, de egy útelágazásnál rossz irányba fordult. Ekkor látták utoljára. A hegyekben éjjel 10 fokig is hûlhet a hõmérséklet. Túlélési esélyei óráról órára csökkennek.

A mentõcsapatok térképen jelölik be, hogy melyik területet kutatták át, és hol nem jártak még. Már egy napja tart a keresés, más falvakból is jöttek segíteni, mindenki fáradt.

"Tegnap értesültünk a dologról. Tegnap délután fél hét-hét óra magasságában. És akkortól vagyunk kint egyfolytában" – mondta Ivancsó János, Fony polgármestere.

Egyre több az egyenruhás a környéken, amióta a 77 éves férfi eltûnt az erdõben. Társaival kirándult, de terepjárójuk elakadt. Ebbõl lett a baj.

"Meglátta, hogy társai egy traktorral indulnak az elakadt jármûnek a mentésére. Akkor õ utánuk eredt, csak sajnos nem a megfelelõ útvonalon indult tovább" – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

A kutyás mentõszolgálat emberei, motoros és quados rendõrök járják az erdõt. Délután a készenléti rendõröket is Regécre vezényelték. Összesen csaknem százan vesznek részt a kutatásban. A csapatokat helyiek vezetik, akik ismerik a környéket. Sok ugyanis a veszélyes szikla és szakadék, ahol egy rossz lépés is végzetes lehet.

Csaknem 24 órával ezelõtt látták utoljára a férfit Regécen. Ahhoz, hogy a folyamatosan kutató mentõcsapatoknak esélyük legyen õt megtalálni, körülbelül 100 négyzetkilométernyi hegyes, erdõs vidéket kell átfésülniük.

Éjjel az erdõben akár tíz fok alá is hûlhet a levegõ. Keresõi attól tartanak, hogy az idõs férfi túlélési esélyei óráról órára csökkennek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!