2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kényelmetlenebb, de jól jön Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-12-17 08:02:16
Zökenõmentesen pótolják a három napja tartó sztrájk miatt kiesõ vonatközlekedést a Hajdú Volán buszai.

Már korán reggelre szerettem volna hazaérni Budapestrõl, de csak ma tudtam meg, hogy busszal is jöhetek – mondja a fõvárosból kedden kora délután elsõként visszaérkezõ Volán-buszról leszálló szemüveges hölgy.
Bár nagyon siet, azért megjegyzi: sem a MÁV-információnál, sem a vasúti társaság honlapján nem kapott megfelelõ tájékoztatást a buszok indulásáról.

Kéthetente kell utaznia a fõvárosba, s erre a célra kényelmesebbnek tartja a vonatot, de örül a Volán nyújtotta lehetõségnek is. Azért reméli, nem sokszor kell igénybe vennie a vonatpótló járatot.

Az emberekkel zsúfolt peronon Goda Lajos forgalmi vezetõvel állunk, amikor egy fiatal szõke nõ a Nyíregyházára jutásról érdeklõdik tõle. A nevét õ sem szeretné elárulni, annyit azért megoszt velünk, hogy naponta jár át a szomszédos megyeszékhelyrõl, s ebben a sztrájk sem akadályozza, de kényelmetlenebb a buszozás, mert a kora reggeli járatnál át kell szállnia Újfehértón.

A Hajdú Volánhoz hasonlóan a Szabolcs Volán is felkészült a vasutasok munkabeszüntetésére, így zökkenõmentes a két város közötti közlekedés, akárcsak a többi település felé – fûzi hozzá a forgalmi vezetõ.

Idõközben a buszokkal megrakott állomáson Papp Gyula, a Budapestrõl visszatérõ busz sofõrje is beállt a neki fenntartott szûk helyre, jármûve mellé húzódva készségesen beszél az utazásról.

Kiderül a szabadnapjáról rendelték be a férfit, aki egyébként a BerettyóújfaluÓzd vonalon jár. Mint mondja, akár vissza is állíthatnák a fõvárosi járatot, mert nagyon kellemes útjuk volt oda-vissza.

Reggel egy másik busszal együtt indultak, és azt megelõzve 11 óra elõtt értek a Kerepesi út – Hungária körút sarkán lévõ Stadionok állomásra, ahol már több mint húszan várták, így a tervezetnél korábban indulhattak is vissza.

Goda Lajos forgalmi vezetõ szerint a sztrájk eddigi három napjából a hétfõi rótta rájuk a legtöbb feladatot, akkor például Budapestre hét buszt is indítottak. Mint mondta, az utasok rendkívül megértõek, még a zsúfoltságban sem történt semmilyen kirívó esemény.

A rásegítõ járatokkal valamennyi településre el tudták juttatni az embereket, egyelõre plusz jármûvet sem kellett beállítaniuk. Erre valószínüleg akkor kerülhet sor, ha még pénteken is tart a sztrájk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!